ADCC – «Norgesmesterskap» i BJJ

Vår utøver Martin Hynne deltok i ADCC Norway Open 21 april 2018. Hynne deltok i to klasser.

Klasse Adult -91 kg Professional

Martin møtte svensken Samuell Kvarzell i første runde. Han startet bra, men måtte etter hvert gi tapt for en 12 år eldre og mer erfaren utøver.  Han var litt skuffet, men samtidig var det en nyttig erfaring ift hvilket nivå han må opp på om han skal konkurrere helt i toppen i den tøffeste klassen. Kvarzell tok til slutt sølv i  klassen, så slik sett var han uheldig med trekningen også.

Klasse Adult åpen vekt + 76 kg – Intermediate (dvs . divisjonen under Professional)

Martin gikk første kamp mot en kar fra Haugesund og deretter mot en rumener.

Se kampen her:

 

Martin vant begge disse kampene overbevisende på «submission», dvs. motstander gav seg. I kvartfinalen møtte Martin igjen en sterk svenske. Denne kampen ble avgjort på poeng 5-0 i favør Martin. I semifinalen møtte han en ny utøver fra Haugesund. Han hadde tidligere på dagen tatt sølv i klassen Intermediate -100 kg. Kampen startet bra, men ifm en «takdown» (nedtagning av motstander), så fikk Martin en smell i hodet og besvimte. Kampen ble selvfølgelig stoppet, og vi måtte ta turen på legevakta istedenfor til finale eller bronsefinale. Han ble med bakgrunn i dette nr 4 i klassen, men hadde det ikke vært for uflaksen så kunne det fort ha blitt min pallplass. Han har pådratt seg en hjernerystelse, så nå blir det noen rolige dager før det er full gass igjen inn mot nytt stevne i Østersund 27. mai.

Det var selvfølgelig veldig kjedelig at det endte slik, men flaks/uflaks er en del av gamet. Hodeskader er heldigvis sjelden vare i BJJ, så vi satser på at det ble med denne gangen.  Han var veldig skuffet selv umiddelbart etterpå, men når han har fått det litt på avstand så er han godt fornøyd med å ha kommet helt til finalerunden i den største BJJ turneringen i Norge.

 

/Morten Hynne, reiseleder & Far