Våre partier

Knøttejudo 4 år til og med 3. klasse

Knøttejudo er morsomme aktiviteter for de minste. Her er ikke hovedfokuset å lære judo, men heller lære seg motorikk, konsentrasjon og samhandling, som er viktig å inneha for å bli en god judo-utøver.

Motorikk gjennom mye lek og gymnastikkøvelser. De vil lære å stole på hverandre og kunne samhandle to og flere på lag. De vil bli vant til korte instruksjoner fra voksne. På disse partiene er leken i fokus!

Hovedtrener for 4-5 år Tore Brenne (2. dan), og Evelyn Gulstad Otlo for 6-8 år.

Knøttekurs har oppstart i september og januar (nærmere dato kommer), og går over 12 treninger. Pris er 950 kr (10% søskenrabatt)

Nybegynner judo (4.-7.klasse)

Nybegynner judo lærer barna de fundamentale egenskapene i judo. Ved slutten av partiet vil barna være gradert to ganger til gult og orange belte. Vanskelighetsgraden på beltesystemet har blitt utviklet og tilpasset i over 100 år. Hos oss ønsker vi at barna skal oppnå disse beltene gjennom lek og mestring.

Hovedtrener er Ole Christian Langfjæran (1. dan).

Ingen krav til judodrakt på første trening, men hvis du vil fortsette så kan du kjøpe drakt gjennom klubben (400 kr). Treningene starter ca 1 uke etter skolestart, og slutter i mai.

Les mer om barnetrening i klubben

Viderekommende (4.-7.klasse)

Etter nybegynnerpartiet kan barna begynne på viderkommendepartiet. Her vil de lære seg de lære seg de mer avanserte teknikkene og fortsette i beltegraderingssystemet. Mestring og lek er fortsatt hovedfokus. Barna vil nå gradvis bli mer selvdisiplinert, samt utvikle et grunnfast selvforsvar.

Hovedtrenere er Alf Birger Rostad (6. dan) og Snorre Johansen (4. dan)

Treningene starter ca 1 uke etter skolestart, og slutter i mai.

Les mer om barnetrening i klubben

Ungdom og voksne (8.klasse-)

Ungdom f.o.m. 14 år følger det samme beltegradssystemet til judo som barn, eneste endringen her er at de også lærer hals- og armlåser. På dette partiet har også utøverne muligheten til å utvikle seg helt til svart belte.

Hovedtrener er Håvard Thorsø Johansen (2. dan) og Sander Næssan (1. kyu)

Treningene starter ca 1 uke etter skolestart, og slutter i mai.

Brasiliansk Jiu-jitsu

BJJ er veldig likt judo, og har også sin opprinnelse fra judo, helt tilbake på tidlig 1900-tallet. Mens judo ble en olympisk idrett, fortsatte BJJ med et større fokus på selvforsvar. Målet i BJJ er å oppnå kontroll over motstanderen ved hjelp av kroppslåser, halslåser og leddlåser.

BJJ passer ypperlig for de over 16 år som ikke har erfaring fra bryting eller judo fra før, men selvsagt også de som har. BJJ er en veldig myk kampsport, teknikkene er rolige og ingen krav til eksplosivitet, noe som gjør at vi har utøvere i godt voksen alder som trener regelmessig.

Les mer om BJJ i klubben