Nyheter

INVITERER TIL C-DOMMERKURS 13.-14.1.2023 PÅ LEVANGER

Fredag 13. og lørdag 14. januar 2023 arrangeres det C-dommerkurs hos Levanger Judoklubb. NJF er ansvarlig for kurset, med Alf Birger Rostad som instruktør. Kurset er aktuelt både for den som vil satse på en dommerkarriere og for konkurranseutøvere med ambisjoner om gradering til 1. dan: «Kurset omhandler kampregler for judo og dommerens rolle i en judokamp. Kurset vil bli avsluttet med en teoretisk og praktisk prøve der den godkjente prøven er en forutsetning for videre dømming og/ eller gradering til 1. dan.» Mer om kurset og påmeldingsinfo finner du her. Påmeldingsfrist 30.12.22.

NYE BELTER TIL 30 BARN

Torsdag 1.12. var Eiendomsmegler 1-hallen fullsatt med 30 spente barn i gruppa 4.-7. klasse som skulle opp til gradering. I tillegg var det minst like mange tilskuere som skulle bivåne graderinga, foreldre, søsken og besteforeldre. I Levanger Judoklubb graderer vi både med halve og hele beltefarger, slik at man for eksempel kan graderes til halvt gult, helt gult, halvt oransje, helt oransje og så videre. Graderinga denne gangen spente fra halvt gult og opp til halvt blått. Etter bestått gradering ble det delt ut nye belter og diplomer. Vi gratulerer alle sammen med nye belter!

Fin rekke med nye belter og diplomer.

 

 

 

STINN BRAKKE PÅ INNHERREDSTREFFET

Det er ingen tvil om at folk er sultne etter å delta på stevner, det fikk vi se på Innherredstreffet lørdag 26.11. Stevnet gikk i Eiendomsmegler 1-hallen hos Levanger Judoklubb, og det var omtrent 90 deltakere i aksjon. Nærmere 40 av disse kom fra Nidaros Judoklubb, mens resterende fordelte seg noenlunde likt mellom Trondheim Judokwai, Namsos Judo Club og Levanger Judoklubb. Klassene for U9, U11 og U13 stod for nærmere 70 av deltakerne, mens resten fordelte seg på U15, U18 og U21. Det er ingen tvil om at det drives godt i trønderklubbene, og det var mange spennende kamper å se. Neste stevne for mange er Sundsvallcup 17.12. Det settes opp en 50-seters buss, og setene er i ferd med å fylles opp. Les mer her.

Omtrent 90 deltakere på Innherredstreffet. Her fra premieutdeling for barn.

 

BLÅTT BELTE TIL MARIUS OG ROBIEL

Marius Sundby (14) og Robiel Biru Agiz (15) gjennomførte gradering til blått belte onsdag 23.11. -Teknikkene deres og forståelse for bevegelse, koordinasjon og dynamikk var god, forteller sensor Alf Birger Rostad. Marius tok nylig sølv i NM og Robiel tok bronse, så guttene har bevis for at teknikkene duger i konkurranse også. Vi gratulerer begge to med blått belte! Her kan du lese mer om graderingssystemet.

F.v.: Marius Sundby, Alf Birger Rostad og Robiel Biru Agiz.

3 GULL, 3 SØLV OG 4 BRONSE I NM I SANDE

Det ble en stor dag for Levanger Judoklubb i NM i Sandehallen lørdag 19.11. Klubben stilte med 8 deltakere, og hentet hjem hele 10 medaljer. Det var totalt 176 deltakere i dette norgesmesterskapet, som gjaldt klassene U18, U21 og senior. Gullmedaljene gikk til Elise Bjørås i U21 -57 kg og senior -57 kg, og Emmeli Ertzaas i U21 -70 kg. Sølvmedaljene gikk til Marius Sundby i U18 -81 kg, Sander Næssan i U21 -90 kg og Emmeli Ertzaas i senior -70 kg. Bronsemedaljene gikk til Robiel Biru i U18 -66 kg, Torjus Etrzaas i U18 -81 kg, Lina Bjørås i U21 -70 kg og Emmeli Ertzaas i åpen klasse senior + 63 kg. Pernille Ertzaas var ute med skulderskade, og kunne derfor ikke delta. Vi gratulerer alle sammen med flotte resultater!

F..v. Pernille Ertzaas, Lars Erik Bjørås, Elise Bjørås, Torjus Ertzaas, Sander Næssan, Marius Sundby og Robiel Biru. Foran f.v.: Emmeli Ertzaas og Lina Bjørås.

REGIONSAMLINGENE ER I GANG

Ingen regionsamling med Johnny Roaldseth uten uchi mata, og slik var det selvsagt på sesongens første samling mandag 14.11. Namsos Judo Club, Nidaros Judoklubb og Levanger Judoklubb var representert på samlinga. Ved oppstart snakket Johnny om at det ikke var mange dager igjen til NM, og at han derfor ville legge vekt på teknikktrening og oppgavebasert randori. Første del av treninga var viet ne waza, og med teknikktrening som en del av oppvarminga. Når det så kom til tachi waza, var der kastene o soto gari og uchi mata som ble gjennomgått. Som alltid var Johnny flink til å trekke fram små, men viktige detaljer ved utførelse av teknikkene. Det kommer til å bli regionsamling en mandag hver måned, og datoene vil bli publisert på Facebook-sida til Judoregion Midt.

Johnny Roaldseth viser uchi mata med Marius Sundby som uke.

 

Johnny Roaldseth viser teknikk med Marius Sundby som uke.

Judo for-«eldre» er i gang

Før covid slo seg løs og effektivt gjorde alle judo-utøvere til sofa-utøvere, så eksisterte det et populært treningsparti med for de med barn i klubben. Et treningsparti for eldre, så og si. Torsdag var de i gang igjen, med 2. økt i sesongen, og partiet har allerede rukket å telle mange utøvere. Noen stilte i lånte gi (judodrakt) og det var ingenting å si på innsatsen.

«Det er for oss som ikke skal ta OL gull», sier Tore Brenne. Målet med gruppa er først og fremst mosjon, samt å lære judo. Altså, her skal det ikke være full stående kamp med flyvende armbend, men alle skal få muligheten til å bli svett med ett smil om munnen. Med tid, kan nybegynnere også gradere seg om de ønsker. Så får vi se om mosjonstreninga etter hvert blir såpass effektiv at de begynner som Lars Erik, og drar til med doble økter. Først seniortrening, så rett på senior-senior trening.

Har du også lyst til å bli med? Da er det bare å møte opp og prøve, det er trening hver torsdag 2030 til 2130

STEMNINGSRAPPORT FRA NOVEMBERTRENING

1. november er det kaldt og høstmørkt ute, men inne i Levanger Judoklubbs dojo er det ingenting som legger noen demper på treningsinnsatsen. For partiet for 4.-7. klasse er det full rulle fra kl. 18 og i en times tid. Treninga består som vanlig av en miks av leikpreget judo, teknisk judo, kamper, og gjerne avslutning med leik som selvsagt inneholder judoelementer. Så håper vi mange har lyst til å delta på Innherredstreffet 26.11. i dojoen vår. I tillegg har det begynt å komme påmeldinger til Sundsvallcup 17.12.

 

 

GODE RESULTATER I 830-CUP PÅ KONGSBERG

Levanger Judoklubb stilte med ni deltakere i 830-cup på Kongsberg lørdag 29.10. Det deltok totalt 115 utøvere i dette norgescupstevnet, og LJK hevdet seg godt med å ta to gull og seks bronse. Gullmedaljene gikk til Emmeli Ertzaas i senior -78 kg og til Elise Bjørås i senior -57 kg. Bronsemedaljene gikk til Robiel Agiz Biru i U18 -66 kg, Marius Sundby i U18 -81 kg, Pernille Ertzaas i U18 -63 kg, Lina Bjørås i U18 -70 kg, Sander Næssan i U21 -100 kg og Pernille Ertzaas i senior -63 kg. I morgen står NM lag for tur, og der skal flere av våre delta. Det er riktig nok ingen rene LJK-lag, men våre utøver deltar for regionlag pluss at de er utlånt til andre klubber.

Resultater 830-cup

Kampskjema NM lag 30.10.

En glad gjeng fra LJK. Foran f.v.: Lars Erik Bjørås, Emmeli Ertzaas, Lina Bjørås, Elise Bjørås og Pernille Ertzaas. Bak f.v.: Sander Næssan, Torjus Ertzaas, Robiel Biru og Marius Sundby.

Feiring av verdens judo-dag

28. oktober er verdens judo dag. Det er fødselsdagen til Jigoro Kano, som mange kjenner til er grunnleggeren av judo. I år falt ikke dagen på en treningsdag, så alle i 4-7 klasse feiret Kano en dag før i stedet. Vanligvis, de siste år, har vi arrangert klubbstevne, men ettersom vi allerede har hatt klubbstevne i høst, så markert vi annerledes.

Det var masse foreldre og søsken tilstede, og Andrea hadde til og med satt opp kiosk på kjøkkenet. Det kunne venner, familie og utøvere meske seg med sjokoladekake, brus og vaffel. Det ble til og med litt til overs, som utøverne måtte se seg nødt til å spise opp.

På treninga fikk barna vise frem Kano sitt favorittkast, uki goshi. Det ble også tid til judo-sura, ne-waza, reaksjonskonkurranse og helt til slutt gremlins, hvor mammaene og pappaene var gremlins.