BRONSE TIL HENRIK REITAN I NEDERLAND

LJK-medlem Henrik Reitan går andre året på NTG i Bærum, og judokarrieren hans er i stadig framgang. Nå har han vært i Nederland og luftet det nye svarte beltet sitt, og det med et imponerende resultat. Les Henriks rapport fra turen:Torsdag 11.10 så reiste det norske ungdoms og juniorlandslaget med buss til Nederland sammen med svenske utøvere, for å delta på 2 stevner.

På lørdag fikk  jeg 3. plass i «Drentse Open» .Jeg gikk i U20 -81kg, og her var det 18 stykk som startet til start. I 1. kamp klarte jeg ikke helt å mentalt psyke meg opp, jeg klarte rett og slett ikke å gire meg opp nok til kampen. Jeg ble hengende etter i store deler av matchen, og det hele endte med at jeg ble kastet på ippon etter omlag 3 minutter. Ikke en bra kamp for min del.

Knallsterk bronse i -81 kg til Henrik Reitan
Partneren gikk helt til finale, dermed ble det rekval for meg. Nå var jeg mye mer agressiv og offensiv, på fra start. 2. kamp avgjorde jeg på ippon med uchi-mata etter rundt 2. minutter. 3. kamp vant jeg også på ippon, denne gang med en skyhøy o-soto-gari. 4. kamp (bronsefinalen) var mot en belgisk motstander som jeg møtte i nederland i fjor, og som slo meg da. Jeg var med 100% fra start, styrte grep og bevegde han dit jeg ville. Etter halvtid angrep jeg direkte med en tani-otoshi, og klarte med dette å sikre meg bronsen, til stor glede for meg og laget.
Alt i alt er jeg veldig fornøyd med denne dagen, og det var godt å stå på seierspallen i en stor internasjonal junior-turnering.
I Alkmaar Open på søndag var det nok en gang tid for strid. I 1. kamp startet jeg veldig offensivt og bra, vant denne på ippon med o-soto-gari. Jeg tapte 2. kamp mot svenske Jonas Bjørktorp ( som vant klassen både lørdag og søndag). lå under med en yoko fra start, og måtte jage hele matchen. Rundt 15 sekunder før slutt satset jeg alt på en uchi-mata, men ble kontret på ippon. Allikevel fornøyd med aggresiviteten og vinnerviljen i denne matchen. 3. match var jeg igjen veldig bestemt og offensiv ( som jeg hadde vært hele dagen) og kontret først en tai-otoshi til wazari. Rett før slutt følgte jeg opp et kastforsøk, og fikk dratt ut armen til ippon. 4. kamp ( dette var noe man kan kalle bronsefinale. Men dersom jeg vant denne kunne jeg kjempe om sølvet allikevel) var lang tid etter de andre matchene. Dette var dessverre den dårligste kampen min i denne helgen. Jeg var ikke offensiv, stiv i bevegelsene, manglet rett og slett killer-instinktet. Jeg ble tidlig kastet på yoko, og klarte desverre ikke å utligne dette før tiden gikk ut. Veldig kjipt tap, siden dette kanskje var den dårligste av motstanderne denne dagen, som jeg vet jeg er mer enn bra nok for å i en bra match.
Alkmaar resulterte altså i en 4. plass
Søndag kveld etter stevnet startet bussreisen hjem, og i den skrivende stund er jeg 3 timer utenfor Oslo.
Hilsen Henrik :)