SØLV I NORDISK TIL EGIL KVÅLE

25. og 26. mai gikk Nordisk mesterskap av stabelen i Veijle i Danmark. Levanger Judoklubb var representert med Egil Kvåle i +100 kg og Lars Erik Bjørås i veteran -73 kg, og Egil gikk hen og sikret seg sølv. Henrik Reitan var opprinnelig påmeldt i U21 -81 kg, men pådro seg for noen uker siden en skade i kneet som påkrevde operasjon.
Les reisebrev fra Lars nedenfor:

+100: Gull til Sebastian Fagerhill, Sverige, og sølv til Egil Kvåle.
+100: Gull til Sebastian Fagerhill, Sverige, og sølv til Egil Kvåle.


Reisebrev fra Nordisk Mesterskap Judo 2013

Lars Erik Bjørås og Egil Kvåle sammen med sin bedre halvdel Bente reiste til Vejle i Danmark for å delta i Judo Nordic 2013.

Da noen av oss ( les : Egil ) liker seg best på landjorda ble det en laaang biltur natt til fredagvia Røros og Trysil til Larvik og båt til Hirtshals. Var nok 3 trøtte trøndere som ankom Vejle J

Etter innveiing ( som undertegnede klarte med glans ! ) var det på tide med en god dansk bøff, namm namm !    Perfekt opplegg med hotell omtrent i samme bygg som hallen.

Lørdag var det oss veteraner og U 21 som skulle konkurrere. I min klasse – 73 kg var vi 6 deltakere med 2 norske og 4 svenske. Var tidlig klart hvem som var favoritt da Johan Thorsman fra Sverige med 2 VM gull også var med..  Jeg hadde 2 svensker i min pulje. Kampene var egentlig veldig greie, men jeg ble litt for passiv, må angripe mere. Burde absolutt ha slitt til en medalje her.  Men etter 5 uker med ankelskade så ble det sånn. Synes absolutt ikke nivået var skremmende og ser frem til nye utfordringer. Planen er å holde seg skadefri, trene mye og delta på flere internasjonale veteranstevner fremover. Og gullet gikk til Sverige..

Søndag var det Egil sin tur. I sin klasse + 100 var det 3 deltakere. Egil med sine gode 110 kg ble vel egentlig litt for lett i kroppen mot Fagerhill fra Sverige og Jonsson fra Island som for øvrig også deltok i OL London 2013. Egil tapte mot Fagerhill i første kamp på Uchi mata fra svensken. Som Egil uttalte etterpå : fy f.. han var sterk! Neste kamp stod mellom Sverige  og Island, Islendingen fikk en skade i biceps ( som for øvrig var STOR..) og måtte gi seg. Dermed konkluderte vi med at dette var for å unngå bank av Egil…  Sølv til Egil og Levanger !

Etter å ha ristet av seg + 100 klassen var det klart for åpen. Her møtte Egil en svenske og en danske i puljen. Begge disse er A utøvere med solid kamptrening…Ingen plassering her men synes det  står respekt av innsatsen. Svensken vant for øvrig klassen.

Etter nok en dansk bøff var det klart for en ny og laaang biltur hjem J

Lars Erik