Innherredstreffet II – 2016

Innherredstreffet II 2016
EiendomsMegler1-hallen – Lørdag 5.11.2016

Dette er et lavterskelstevne primært for barn og ungdom, denne gang med rundt 65 påmeldte fra Namsos, Trondheim, Nidaros og Levanger. Arrangørklubben hadde 25 påmeldinger, mens Namsos med sin 17 påmeldinger fikk pokal for flest påmeldte blant de gjestende klubbene.

Barneklassene dominerte deltakerlisten med 47 utøvere og gledelig nok; 23 av disse var jenter. Det viser at det ikke er noe å si på rekrutteringen av jenter, og vi har enda plass til mange flere.

Stevnet gikk på ett kampareal og etter stevneåpning var barnekampene i gang like før kl. 10. Knapt 3 timer og 185 enkeltkamper senere hadde alle fått hver sin deltakermedalje. Mange stilte i sitt første stevne, men det betyr ikke at alle var helt uerfarne med judo. Der var bl.a. 8-åringer som gjennom knøttejudo har 4-5 år med judo bak seg. De mer erfarne barneutøverne viste mye fin judo og flere av disse prøvde seg også i ungdomsklassene.

Bortsett fra ei jente fra Nidaros besto de 5 ungdomsklassene kun av utøvere fra Levanger og Namsos. Selv om Trondheims mange ungdommer i landstoppen ikke deltok, fikk vi se mye fin judo av de lokale heltene og det var tydelig at det gode treningsarbeidet den siste tiden begynner å vise seg i kamper.

Dommere må til for å arrangere judostevner, og denne gang ble dette skjøttet av en Levangers egne dommere. Hoveddommer Tore Brenne hadde med seg søstrene Ingebjørg og Ragnhild Holbø, og Markus Leonhardsen. Ut fra det jeg kunne oppdage hadde de ikke en eneste kontroversiell avgjørelse i løpet av de 260 kampene de ledet. Med så mange uerfarne kamputøvere, blir det også en pedagogisk side av dommernes virke, så i stedet for å gi straff, stoppet de kampuret og tok seg tid til å rettlede de unge utøverne før kampen gikk videre.

Ca kl. 15.15 var siste medalje utdelt og våre gjester ble ønsket god tur heim.

Noen glimt fra dagen finner du her:

Vi tester også et nytt system for at deltakerne enkelt skal kunne se sine kamper.
Sjekk live.judo.noYoutube kan styres med tastaturet. De viktigste tastene er:

 • j/l – hopp ti sekunder frem/tilbake
 • pil høyre/venstre – hopp fem sekunder frem/tilbake
 • k – spill av/stopp
 • Du kan også endre avspillingshastigheten, til f.eks Slow Motion ved å klikke på «Tannhjulet» nede til høyre i vinduet

Stevnekomiteen takker alle som bidro til at forberedelser, gjennomføring og opprydding i forb. m. stevnet gikk så smertefritt. En spesiell takk til Frank-Espen fra Namsos som igjen hadde kontroll med Judoshiai/kampprogram og Tommy som bl.a. sørger for streamingen. Jeg vet ikke om andre klubber og lag som også på slike mindre stevner overfører begivenheten direkte via internett eller på annet vis.

 

19. november stiller Trøndelag med minst 8 lag i NM for lag på Kongsberg. Namsos og Levanger tar felles buss fra Levanger fredag morgen 18/11. Neste lokale stevne blir «Nordenfjeldsk» på Namsos 26. november og så avsluttes året med den tradisjonelle turen til Øst-Trøndelag (Sundsvall) 10. desember.

 

Johnny Lund (stevneleder)

 

 

 

RESULTATER, Innherredstreffet 2, 5. november 2016

 

U15 Jenter -40 kg

 1. Elise Bjørås, Levanger Jk
 2. Oda Meier, Namsos JC

U15 Gutter/Jenter -50 kg

 1. Oliver Sand, Levanger Jk
 2. Emil Westum, Levanger Jk
 3. Helle Amalie Sørli, Namsos JC
 4. Farzam Pajenda, Levanger Jk
 5. Arwen Helene Nerland, Nidaros Jk

U15 Gutter -60 kg

 1. Sander Næssan, Levanger Jk
 2. Ole Johan Otlo, Levanger Jk
 3. Mathias Eriksen, Levanger Jk
 4. Lukas Leonhardsen, Levanger Jk

U15 Gutter +60 kg

 1. Jonas Leonhardsen, Levanger Jk
 2. Håvard Færøvik, Namsos JC

U18G-66 kg

 1. Sondre Meier, Namsos JC
 2. Jonas Leonhardsen, Levanger Jk
 3. Sander Næssan, Levanger Jk