Sandstadcup 2017

Den nystartede klubben Sandstad IL Judo arrangerte sitt første regionstevne lørdag 20. juni.  Ni ungdommer og knippe barneutøvere fra Levanger Judoklubb tok veien til Hitra, og fikk oppleve en flott judohelg i naturperlen på trøndelagskysten. 
Flere syntes tunnelen var skikkelig skummel og bratt, men den var i det minste enklere enn ferge. I andre enden av tunnelen er Sandstad, og ikke lenge etter kommer man til kommunesenteret Fillan. Flere av Levanger Judoklubb sine medlemmer og foresatte overnattet på Fillan skole, noe som var sosialt og fint. Skolen hadde et flott uteområde, som gjorde at barn og ungdom fikk ut litt energi etter den drøye tre timer lange kjøreturen. 
Lørdag morgen var det innveiing fra kl 09:15 på Hitra-hallen, et lite steinkast unna Fillan skole. 
Den ferske arrangørklubben hadde ingen større problemer under gjennomføringen, og flere av Levanger Judoklubb sine medlemmer assisterte på stevnet, både i sekretariat og som dommere. Innsatsen til sekretær Johnny Lund må spesielt nevnes, siden han hadde tatt den store jobben med å gjøre klar alle påmeldinger til stevnet for import til Judoshiai programmet som brukes til å styre judostevner med. Frank-Espen Kristoffersen fra Namsos Judo Club var også hjelpsom pr. telefon når det var tekniske spørsmål.
Hoveddommer var Tore Brenne, og fra Levanger hadde han med Markus Leonhardsen og Ingebjørg Holbø. Ingebjørg gjør faktisk Hitra-væring av seg fra høsten av, når hun starter i ny jobb som lærer der. Hun blir et flott tilskudd til det gryende judomiljøet på øya. Levanger Judoklubb takker for hennes store innsats for klubben så langt, og ønsker henne lykke til i den nye jobben.
Etter endt stevne ble vår resultatliste slik:
  • Gull; Elise (U15GJ-44) & Andre U15/18G-55
  • Sølv; Emil (U15GJ-60) & Rohullah (Ne-Waza+60)
  • Bronse; Ole Johan & Mathias (U15/18GJ-63) & Rohullah (U18G-66)
  • Raskeste Ippon: Emil (9 sek)
Etter stevnet innok de fleste av oss en bedre middag på det lokale spisestedet, Taverna. Spesialiteten deres var Kebab, som har rykte på seg for å være blant de beste i Norge. 
Neste stevne på Hitra er i januar 2018, og om været oppfører seg så blir nok det også en fin tur.