Vestlandscup 2017

Sju utøvere – ti medaljer

Levanger Judoklubb tok storeslem på årets siste Norgescup-stevne. Les hva avisa Innherred skriver om oss.

22831124_1066574993479404_684383073_o

 

MEDALJEFANGST
Sammen med hovedtrener Lars-Erik Bjørås og lagleder Anne Marit Brodersen Ertzaas reiste sju av Levanger Judoklubb sine utøvere på årets siste Norgescup-stevne. Medaljefangsten av Levanger Judoklubb sine tøffe judoka var direkte imponerende.

TO MEDALJER
I sin første kamp i U21-100 møtte Lavrans Lysne-Ness klubbkamerat Markus Leonhardsen. Disse to har trent og konkurrert sammen siden barnsben av, og det ble en lang og intens kamp, som Lavrans til slutt vant på kveling. Leonhardsen er hjemmehørende i U18-klassen, men deltok i U21 denne gangen. Etter seieren mot Leonhardsen slo Lysne-Ness ut en utøver fra Bergen Judoklubb, og fikk sitt velfortjente gull.
En av våre ungdommer deltok også i senior-klassen, og det endte med et overbevisende gull til Lavrans Lysne-Ness. Her slo han både brun- og sortbelter, og det står virkelig respekt av Levanger-ungdommen.
-Lang og intens treningsinnsats er det som har løftet Lavrans til dette nivået, forklarer hovedtrener Lars-Erik Bjørås.
-Etter en sykdomsperiode i vår er nå Lavrans tilbake for fullt, og det vises på resultatene, skryter treneren.
Lavrans har enda ett år igjen i U21-klassen, før han går over til senior i 2019.
Levanger Judoklubb har altså flere svært dyktige ungdommer på tur opp gjennom rekkene, og klubben gleder seg til innsatsen i årene som kommer.
RIKELIG
I tillegg til disse to, høstet våre andre ungdommer rikelig med medaljer i sine klasser. Sander Næssan og Emmeli Ertzaas deltok i U18-klasser i tillegg til sine egne U15-klasser, og tok medaljer i disse også. Begge to går opp til U18 neste år, og det er nyttig å få kjent på nivået her. Mathias Eriksen tok sitt første gull i et Norgescup-stevne, og Ole-Johan Otlo som denne gangen konkurrerte i en ny klasse (U15+66) tok hjem en hederlig bronse her.
FREMTID
Innsatsen på konkurranser og trening fra utøverne i Levanger Judoklubb er det altså ingenting å si på, og klubben går fra styrke til styrke. Det er mange flotte utøvere på tur opp, og klubben ser lyst på fremtiden for Judo i Trøndelag.
LIVESTREAM
Alle større stevner i Judonorge livestreames på http://live.judo.no – med en teknisk løsning som er utviklet av Levanger Judoklubb i samarbeid med Norges Judoforbund. På Vestlandscup var det Markus Leonhardsen som tok seg av det tekniske. Flere av våre ungdommer har tatt arrangørkurs og trenerkurs, for å bedre kunne være med å utvikle sporten videre. Siden det er en lokalt utviklet løsning, så livestreames også mindre, lokale mesterskap i Judoregion Midt, som en del av videreutviklingen av livestreaming av kampsport.
RESULTATER
Gull:
Elise Bjørås (U15J-48)
Emmeli Ertzaas ( 15J-63)
Sander Næssan (U15G-60)
Mathias Eriksen (U15G+66)
Lavrans Lysne-Ness (U21 og SenH-100)
Sølv:
Emmeli Ertzaas (U18J-70)
Markus Leonhardsen (U21H-100)
Bronse:
Sander Næssan (U18G-60)
Ole Johan Otlo (U15G-66)
LAG-NM
Av norske stevner så gjenstår nå Lag-NM i Namsos 15 november og Innherredstreffet II 25 november. Her skal Levanger Judoklubb og Judoregion Midt stille med mange lag, så følg med.
Sundsvall Judoklubb er Sveriges største klubb, og Levanger Judoklubb har en lang tradisjon for godt samarbeide med dem. Levanger Judoklubb setter som vanlig opp buss til det store barne/ungdoms-treffet i Sundsvall 9 desember, og reiser sammen med Namsos Judo Club.
/Levanger Judoklubb & BJJ