LJK 50 ÅR – JUBILEUMSBANKETT

Lørdag 28.5. ble 50-årsjubileet til Levanger Judoklubb markert med en bankett i lokalene til den tidligere gartnerskolen på Staup. Det var et 60-talls gjester til stede, i en miks av eksterne gjester og klubbmedlemmer. Blant de eksterne gjestene var generalsekretær i NJF, Stine Lastein, til stede. I talen sin berømmet hun klubben for å være en pådriver i judomiljøet både i trøndersk og i nasjonal sammenheng. Tidligere president i NJF, Jørgen Hillestad, som nå representerer Namsos Judo Club, kom med en hilsen fra klubben sin, som han kalte lillebror i denne sammenhengen. Levanger kommune var representert med Kjersti Nordberg, fagansvarlig idrett og fysisk aktivitet, og Ingvild Rønning Radwan, frivilligkonsulent. I talen sin kom de med mange godord om den viktige rollen som LJK spiller i kommunen. Idrettsforbundet var representert ved styremedlem Ole Jørstad. Jørstad har hatt ansvar for å følge opp judoforbundet i flere år nå, og i talen kom det fram at han er godt orientert om det som skjer i judomiljøet generelt, men også det som spesielt har med LJK å gjøre. Sammen med styremedlem i Trøndelag idrettskrets, Mia Larsen Sveberg, som også holdt tale, overrakte Jørstad et dobbelt vaffeljern, omtalt som en potensiell «pengepresse».

Senere på kvelden var det tid for utdeling av Norges judoforbunds honorære utmerkelser. Her ble det delt ut honorær utmerkelse i bronse til Evelyn Gulstad Otlo, Robert Lund og Gunnar Reitan. Honorær utmerkelse i sølv ble delt ut til Håvard Thorsø Johansen, Tore Brenne, Egil Kvåle og Lars Bjørås. Honorær utmerkelse i gull ble delt ut til Snorre Johansen.

Så ble det delt ut jubileumspin og T-skjorte til noen av pionerene i klubben. Den første treneren i klubben, Lars Hassel, var en av disse. Gisle Amundal, trener fra 1976-1981, også klubbleder i flere år, samt den som tok initiativ til at Åpent Trøndersk Mesterskap ble opprettet i 1981, fikk også skjorte og pin. Aasmund Ertsaas, Bjørn Ertsaas og Rolf Rostad var med på den første treningsgruppa i 1972, og fikk sin oppmerksomhet for dette. Aasmund var også klubbleder i flere perioder, det samme gjaldt Hallvard Skogmo, som også fikk skjorte og pin.

Avslutningvis var det klubbleder Snorre Johansen sin tur til å holde tale. Han takket for gode ord og for gaver, og trakk fram noen milepeler i klubbens historie. En av disse milepelene var da klubben kjøpte sin egen hall i 2012. Til slutt ble det delt ut gave til Alf Birger Rostad, som sammen med Olaf Kristian Eklo stiftet Levanger Judoklubb i 1972. Av de mange gode egenskapene til Alf Birger, ble det trukket fram at han har vært en grunnstein i klubbdrifta, og har innehatt alle tenkelige roller i klubben.

 

Leder i jubileumskomiteen, Alf Birger Rostad, ønsker velkommen til 50-årsfeiring