TO SEIRE I EUROPACUP, GULL I LANDSSTEVNE OG MEDALJER I LAG-NM

Elise Bjørås vant to kamper i europacup og viser at hun er på rett vei.

Det har vært ei begivenhetsrik helg for Levanger Judoklubb. Landslagsutøver Elise Bjørås (18) deltok i europacup for U21 i Portugal 26.3. Det var totalt 360 deltakere fra 22 land. Elise konkurrerte i -57 kg, med 28 deltakere. Det ble seier i første kamp mot Jubero (ESP). I andre kamp ble det tap mot Salonen (FIN). Finnen gikk videre og tok sølv, mens Elise fikk rekvalifisering, hvor hun vant første kamp, men deretter ble det tap. Å vinne to kamper på dette nivået viser at Elise er i meget god utvikling.

I Fredrikstad var det landsstevne for U16 lørdag 25.3. Fra Levanger Judoklubb deltok Sindre Asbjørn Nordholmen (14) og Marius Sundby (15), begge to i klassen -80 kg. Marius hadde gullet fra landsstevnet i fjor å forsvare, og han var ikke dårligere enn at han kjørte en reprise. For Sindre Asbjørn var dette det første stevnet utenfor Levanger, og han fikk fjerdeplass og ble mange erfaringer rikere.

Lag-NM U18 mix ble arrangert rett etter at landsstevnet var slutt. Levanger Judoklubb stilte ikke eget lag, men vi hadde utøver med på andre lag. Pernille Ertzaas (16) deltok for Ippon 1, og var med og tok gull. Robiel Agiz Biru (15) deltok sammen med Marius Sundby (15) for Nidaros, som tok sølv. Lina Bjørås (16) deltok for Ippon 2, og her ble det bronse.

Søndag var det treningssamling i Fredrikstad med Giorgi Vazagashvili fra Georgia. Han har bronse fra OL i 2002, og hadde naturlig nok mye å lære bort til treningsvillige ungdommer.

Gull til Marius Sundby i landsstevne U16 -80 kg
F.v.: Marius Sundby, Sindre Asbjørn Nordholmen og Robiel Agiz Biru
NM lag mix U18: Levanger Judoklubb bidro med deltakere på tre lag, så her ble det både gull, sølv og bronse.