KJEMPET GODT I BUDO NORD CUP

Robiel Biru Agiz (15) og Marius Sundby (15) deltok 18.-19. mai i Budo Nord Cup i Lund i Sverige. Dette er et av de største stevnene i Norden, og samlet omkring 500 deltakere i aldersgruppen fra barn til og med senior. Stevnet gikk på fem matter og hadde deltakere fra elleve nasjoner. Første dag konkurrerte både Robiel og Marius i U18. Robiel gikk i -66 med 23 deltakere. Det ble tap i første kamp mot Malcolm Andersen (SWE). Neste kamp ble rekvalifisering mot Ignas Chasanovas (IRL), her ble det seier. Kampen deretter gikk mot Gleb Tammi (FIN). Robiel tapte denne kampen, og var dermed ute av konkurransen. For Marius sin del var det 24 deltakere i -81. Her ble det først walkover, så seier mot Perttu Lambcka (FIN). Neste kamp var mot Viktor Bååthe (SWE), som ble for sterk for Marius, og dermed ble det rekvalifisering.  Det ble seier i første kamp i rekvalifisering mot Douwe Lesscher (NED). Nå var Marius bare en kamp unna bronsefinalen, men Sam Frid Göransson (SWE) satte en stopper for dette. En respektabel 7.-plass ble resultatet.

Fredag 19. mai konkurrerte guttene i U21. Marius møtte først Sam Frid Göransson (SWE), som vant og sendte Marius ut i rekvalifisering. Her vant Marius første kamp mot Sebastian Gustafsson (SWE), mens det i neste kamp ble tap mot Matthias Demille (BEL), og dermed var det ikke flere kamper for Marius. Klassen hadde 24 deltakere. Robiel fikk walkover i første kamp, og vant neste mot Max Sandberg (SWE). Deretter var Robiel klar for semifinale mot Bradly Sweeten (SCT). Skotten gikk av med seieren, og Robiel fikk dermed sjansen til å kjempe om bronse. I bronsefinalen møtte han Egilsten Amarasekara fra NJJK, som vant, men Robiel kan være godt fornøyd med 5.-plass i denne klassen, som hadde 11 deltakere. Trener Håvard Thorsø Johansen kommenterer innsatsen slik: – Jeg er godt fornøyd med innsatsen. Mye bra og offensiv judo, og dette var en fin erfaring som motiverer guttene til videre treningsarbeid.

Se videoer her

Levanger Judoklubb trenger flere abonnenter på YouTube-kanalen. Registrer deg som abonnent!

Marius Sundby (t.v.) og Robiel Biru Agiz var strålende fornøyd med å være med i Budo Nord Cup.