Eksamen i Judo for Isak Danielsen

Isak Danielsen (18) er avgangselev ved idrettslinja ved Steinkjer videregående skole, og torsdag 16. juni var han oppe til praktisk-muntlig eksamen i toppidrett. Judo er selvsagt toppidrettsfaget for Isak. Med bronse fra NM i april har han dokumentert at han hevder seg i konkurranser, men hvordan ville han klare seg i en eksamenssituasjon?


          F.h.: Isak Danielsen og sensorene Alf Birger Rostad og Snorre Johansen.

Alf Birger Rostad og Snorre Johansen var sensorer og hadde laget eksamensoppgavene. Eksamen var på 45 minutter. 30 minutter var avsatt til at kandidaten skulle vise ferdigheter og forståelse for judotekniske spørsmål. Oppgavene gikk på grep, favoritteknikk, kontreringer, fortsettelsesteknikker og overgang fra tachi waza til ne waza. De siste 15 minuttene gikk på generell teori knyttet til læreplanen i toppidrettsfaget.


Du kan ikke ta med en venn når du skal opp i eksamen i norsk hovedmål, men når du skal opp i judo, hører det med. Magnus Nicolaysen stilte velvillig opp som uke.

-Du har vist gode ferdigheter og grundig forståelse for viktige judoprinsipper, sa sensorene da eksamen var over. For dette ble Isak belønnet med en karakter som han hadde all grunn til å være stolt over. Til høsten tar Isak et friår fra videre skolegang og skal sysselsette seg med småjobber i heimbygda Snåsa. -Jeg har lyst til å satse videre på judo, og jeg kommer til å fortsette å konkurrere, avslutter den sympatiske 18-åringen som i 2008 mottok Sametingets idrettspris. Både Isak og Magnus, som var uke under eksamen, representerer Steinkjer judoklubb.


               Isak viser en løsning på overgang fra tachi waza til ne waza.