TRENTE JULA INN MED ROBERT VINGSNES

Torsdag 20.12. var det tid for litt førjulskos på matta hos Levanger Judoklubb. Offisielt er juleferien i gang, men Robert Vingsnes (34) er hjemme på ferie fra Japan, og ønsket å få til ei trening. Med 2. dan i judo og purpurfarget belte i brasiliansk jiu-jitsu (BJJ), lå det an til ei trening med vekt på ne-waza. – Vi får starte med litt oppvarming slik vi gjør det i Japan, sa Robert. Mens noen oppvarmingsøvelser var kjente, var det også mange nye øvelser som bød på utfordringer. Deretter ble det trent på snuinger, armbend og kvelinger. Til slutt var det ne-waza-randori. – Vi kjører litt lett ne-waza, oppfordret Robert. Men så veldig lett randori ble det ikke, for det var mange som ville prøve seg mot Robert, og kampene gikk i alle fall såpass hardt for seg at det ble ei flenge i buksa hans.

Slitne og fornøyde etter førjulstrening.
Slitne og fornøyde etter førjulstrening.

Oppvarming. Robert viser noen spesielle ruller.
Oppvarming. Robert viser noen spesielle ruller.
Snuing, eller "sweep" på BJJ-språk.
Snuing, eller «sweep» på BJJ-språk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA