JENTESAMLING FOR FØRTI

Om kvelden fredag den 11. januar sto vel førti jenter på lineup klare til to dager med judo sammen med andre jenter fra hele Trøndelag, fra Nærøy i nord til Trondheim i sør. Treningene ble ledet av Hege Aar (NJC) og Tonje Mathisen (TJKw). Fredagens trening hadde fokus på tachi-wasa, men det ble også litt leik innimellom. Vi ble delt opp i to grupper etter alder og erfaring, og fikk hver vår trener. Da ble det vist teknikker og gitt oppgaver som var passende for utøverne i gruppene. Kvelden ble avsluttet med kveldsmat og andre aktiviteter. Lyset ble slukket kl. 23.00.

Omkring førti spreke jenter deltok på samlinga 11. og 12. januar.
Omkring førti spreke jenter deltok på samlinga 11. og 12. januar.

Lørdag morgen startet med frokost kl. 09.00. Første trening startet kl. 10.00. Denne treningen var det fokus på ne-wasa, også denne gangen ble vi delt opp i de samme gruppene som dagen før, men vi byttet trener fra kvelden før. Etter en times trening var det tid for mat. Etter maten dro vi til Trønderhallen, der skulle vi en tur i bassenget. Dette var nok høydepunktet for mange, og alle så ut som om de storkoste seg i bassenget. Da vi kom tilbake til dojoen, var det tid for litt mat før det ble tid for den siste treningen denne helgen. Den siste treningen var den hardeste, med mye randori. Alle sammen var slitne etter samlinga, men var enige om at den var bra. Vi ryddet opp mattene og pakken sammen, og dro etter hvert hjem til våre kanter av Trøndelag. Med oss hjem hadde vi med gode erfaringer, og nye venner.

Tachi-waza
Tachi-waza

Det at det var så mange jenter som møtte opp på samlingen viser at det er interesse for å skape samlinger der det er bare jenter som møtes og trener sammen. Der det fokus på samholdet, samtidig som at jentene får trent sammen med andre jenter, i stedet for bare sammen med gutter.

Ingebjørg Holbø (bakerst) og Kristin Bogan Larsen
Ingebjørg Holbø (bakerst) og Kristin Bogan Larsen

Vi håper at vi igjen kan få til en slik samling, og at enda flere trønderske judo-jenter vil bli med. Vi håper også at slike samlinger kan være med og lokke enda flere jenter med på judo. Da kan vi vise at det ikke bare en kampsport, men også en sport med et veldig godt miljø der det er lett å få nye venner. Judo er en sport det er en fin måte å samle venner som ikke treffes så ofte.

Det at det arrangeres slike samlinger gjør at jenter rundt om i klubber i Norge får treffe flere jenter og får en opplevelse av at judo ikke er en typisk guttesport. Det skaper et bedre samhold blant jentene i klubber rundt om i landet. Neste jentesamling på Levanger er planlagt til 6. – 7. september.
Av Ingebjørg Holbø

Den yngste gruppa får instruksjon av Hege Aar.
Den yngste gruppa får instruksjon av Hege Aar.
Instruksjon med Tonje Mathisen
Instruksjon med Tonje Mathisen
Togstafett
Togstafett