GULL TIL HENRIK REITAN I NEDERLAND

Lørdag 12.10. deltok Henrik Reitan (18) i det store internasjonale stevnet Drenthe Open i Emmen i Nederland. Han konkurrerte i klassen U21 -90 kg og gikk helt til topps og tok gullmedaljen! -Jeg kastet mest uchi mata og skåret fire yoko, to waza ari og en ippon, forteller Henrik. -Jeg hadde også skåringer på o soto gari og sasae tsurikomi ashi. I ne waza hadde jeg en skåring på et armbend, fortsetter han.

Gull til Henrik Reitan i Drentse Open.
Gull til Henrik Reitan i Drenthe Open.

Henrik går nå siste året på Norges Toppidrettsgymnas. I mai pådro han seg en kneskade og måtte oprereres. Han har trent systematisk hele tiden siden operasjonen, men dette er den første konkurransen. – Kneet fungerte greit, sier han, men det ble litt hovent og jeg surret det med stram bandasje etter stevnet.

Det skal bli spennende å følge Henrik denne sesongen. I fjor konkurrerte han i -81 kg. Da ble det bronse i Nederland, gull i NM individuelt junior og lag, og sølv i senior individuelt. Nå er det klasse -90 kg som gjelder.

Søndag 13.10. var det nytt stevne i Alkmaaar i Nederland, men NTG-trener Tron Gubberud mente det var best for Henrik å stå over for å spare kneet.