5.-PLASS TIL HENRIK REITAN I EUROPACUP I LITAUEN

10.-11.5. var det europacup for U21 i Kaunas i Litauen. Henrik Reitan (19) var i storform og imponerte med å kjempe seg fram til en 5.-plass. Dette er han beste plassering internasjonalt på dette nivået. Det var 19 deltakere i -90 kg og i første kamp møtte Henrik tyskeren Tobias Weber, som han beseiret med ippon etter ett minutt. Deretter var det kamp mot armeneren Seyran Sahakyan, og her vant han med ippon etter tre minutter. Neste kamp var semifinale mot Roman Solovjovs fra Latvia. Her måtte Henrik erkjenne at latvieren var bedre, og neste kamp var da kamp om bronse mot George Smith fra Storbritannia. Henrik klarte å sette inn en yuko og var lenge med i kampen, men briten gikk av med seieren med en ippon til slutt. Henrik var likevel meget godt fornøyd med 5.-plassen i dette europacupstevnet. Klassen ble vunnet av Ruslan Knolik, Hviterussland.

Henrik Reitan (hvit) i åpningskampen mot Tobias Weber, Tyskland. Det ble ipponseier for Henrik etter ett minutt.
Henrik Reitan (hvit) i åpningskampen mot Tobias Weber, Tyskland. Det ble ipponseier for Henrik etter ett minutt.

Øvrige deltakere fra Norge var Herman Hermansen (-66), Marius Jacobsen (-73), Linus Angel Vinje (-66), Synne Anderssen (-52) og Madelene Rubinstein (-52 ). Av disse var det Linus Angel Vinje som fikk best uttelling med en 9.-plass.