BRONSE I NORDISK TIL HENRIK REITAN

Henrik Reitan gikk hen og sikret seg bronse i U21-90 i Nordisk mesterskap i Finland 25.5. Dette er et meget godt resultat, men Henrik hadde ambisjoner om edlere valør. I første kamp møtte han Jonathan Fagerhill fra Sverige. Kampen gikk full tid og ga seier til Henrik. Kamp nummer to mot finske Ak Oinonen avgjorde Henrik med ippon etter 29 sekunder. Kamp nummer tre var mot gullvinner Emil Mattsson, Sverige. -Jeg ledet kampen til det var 15 sekunder igjen, forteller Henrik, som måtte se seg slått i de siste sekundene. I siste kamp ble det tap mot islendingen Egil Blondal. -De to siste kampene hadde jeg absolutt mulighet til å vinne, sier Henrik, som ikke er helt fornøyd med resultatet.

Bronse i U21-90 til Henrik Reitan i Nordisk.
Bronse i U21-90 til Henrik Reitan i Nordisk.


Senere på dagen var det tid for å konkurrere i senior -90 og her ble det revansje mot Blondal. Med nok en seier og to tap ble sluttresultatet en 5.-plass i senior. Totalt ble det 6 medaljer til Norge. Madelene Rubinstein tok gull senior -52 og sølv i U21-52, Marie Thue Holm gull senior -70, Cecilie Bolander bronse i U21-63 og Herman Hermansen bronse i senior -66. Eirik Lein Strand representerte LJK og Norge som dommer i mesterskapet.

Eirik Lein Strand dømte i mesterskapet. Her flankeres han av Henrik og Gunnar Reitan.
Eirik Lein Strand dømte i mesterskapet. Her flankeres han av Henrik og Gunnar Reitan.