OVERBEVISENDE EM-DEBUT FOR HENRIK REITAN

Med en 7.-plass som resultat er det all grunn til å si at Henrik Reitan fikk vist fram sitt talent i Bucuresti lørdag 20.9. Etter to innledende seire var han klar for puljefinale. Her ble det tap, men med mulighet til å kjempe for bronse i rekvalifisering. Henrik kom ikke videre i rekvalifiseringa og endte dermed på en meget respektabel 7.-plass i klassen -90 kg med 31 deltakere. –Med denne plasseringa er jeg kvalifisert til å delta i junior-VM i Miami i slutten av oktober, forteller Henrik.

Her avgjør Henrik Reitan kamp nummer to mot Ruslan Knolik, Hviterussland.
Her avgjør Henrik Reitan kamp nummer to mot Ruslan Knolik, Hviterussland.

Første kamp var mot rumeneren Ionut Vasian. Henrik satte inn en yoko-skåring etter litt over ett minutt, og dette ble kampens eneste skåring og dermed var seieren klar. Neste kamp var mot hviterusseren Rulslan Knolik. –Knolik vant europacupstevnet i Litauen i vår, og jeg visste det ble en tøff kamp, sier Henrik. Men kampen ble ikke tøffere enn at Henrik avgjorde med et armbend etter 1 minutt og 12 sekunder. Neste kamp var puljefinale mot spanjolen Nikoloz Shereazadishvili. At Henrik tapte denne kampen, er kanskje forståelig når vi vet at spanjolen endte opp med bronsemedalje. I rekvalifiseringa møtte han en motstander som skulle klare å ta den andre bronsemedaljen, nederlenderen Max De Vreese.

Landslagstrener Anders Dahlin har tatt ut Henrik til VM U21 i Miami. Madelene Rubinstein, Fredrikstad, er også tatt ut.
Landslagstrener Anders Dahlin har tatt ut Henrik til VM U21 i Miami. Madelene Rubinstein, Fredrikstad, er også tatt ut.

-Jeg er godt fornøyd med innsatsen i dag, forteller Henrik, selv om jeg hadde feber helt fram til torsdag. –Høstsesongen er tettpakket med konkurranser og trening. Swedish Open, NM, Alkmaar Open, Finnish Open og VM i Miami er det jeg ser framover mot nå, sier 19-åringen.

Puljefinale mot spanjolen
Puljefinale mot spanjolen Nikoloz Shereazadishvili. Her ble det tap, men Henrik gikk videre til rekvalifisering.

Henrik bor i Oslo og har dette som utgangspunkt for judotreningene. –Men jeg søker ut til andre miljøer for å få nok matching, forteller han. Tidligere i høst trente han ei uke med Judogymnaset i Sverige. Seinere blir det ei uke i Nederland og deretter det samme i Finland. Det skal bli spennende å følge judotalentet i tida framover.

God støtte fra norske supportere på tribunen. Mamma Anne Brit i front med onkel og tante i bakgrunnen.
God støtte fra norske supportere på tribunen. Mamma Anne Brit i front med onkel og tante i bakgrunnen.