GOD UTTELLING I VM FOR HENRIK REITAN

Fredag 24.10. var Henrik Reitan i ilden i -90 kg i VM for U21 i Miami i USA. Første kamp var mot Batyr Hojamuhammedov fra Turkmenistan. Henrik strevde litt med å få grep i begynnelsen, men etter hvert fikk han det grepet han ønsket og skåret en waza ari med uchi mata etter ett minutt. Han fortsatte med et holdegrep som ga yuko. Henrik klarte å kjøre resten av kampen taktisk og sikret seg dermed seier i første runde! Han fikk lillefingeren ut av ledd, men dette var ikke nok til å vippe ham av pinnen.

Henrik Reitan (blå) vant første kamp mot Batyr Hojamuhammedov, Turkmenistan. Foto: IJF
Henrik Reitan (blå) vant første kamp mot Batyr Hojamuhammedov, Turkmenistan. Foto: IJF

I kamp nummer to var det Firudin Dadashov fra Azerbadsjan som var motstanderen. Her ble motstanden litt for tøff, og etter en liten feil fra  Henrik ble det ippon til Dadashov. Henrik er fornøyd med egen innsats, og det det er ingen selvfølge å kunne reise hjem med en seier etter VM-deltakelsen. Landslagstrener Anders Dahlin roser Henrik og sier han skal være fornøyd med resultatene dette året. Madelene Rubinsten, Fredrikstad, var Norges andre VM-deltaker. Hun konkurrerte torsdag i 52 kg. Dessverre misset hun litt og tapte mot kraotiske Tena Sikic, en motstander hun hadde slått senest i europacup i Praha tidligere i år. Etter det vi erfarer, er det første gang Norge har med deltakere i VM for junior. Det kan tyde på at norsk judo er i positiv utvikling.