HENRIK REITAN VANT EN KAMP I EM

-Første kamp kontrollerte jeg bra, forteller Henrik Reitan. Kampen gikk mot Mikita Sviryd (Hviterussland). -Jeg fikk alltid tak i armen ha ville ha i nakken, og vant kampen på osaekomi før full tid. Neste kamp var mot Lex Janssen (Nederland). Her fikk Henrik en tidlig shido for passivitet. -Det som skjedde videre i kampen, var at nederlenderen droppet ned på en dårlig tomoe nage hver gang jeg fikk grepet mitt, sier Henrik. -Jeg mener han burde hatt straff for nedriving. Henrik er frustrert fordi de falske angrepene ødela strategien hans. Jensen ble slått ut i sin neste kamp, dermed ble det ingen mulighet for rekvalifisering for Henrik. De to andre norske deltakerne i EM U21 var Madeléne Rubinstein og Cecilie Bolander. Madeléne vant sin første kamp mot en østerriker, mens det ble tap for en slovener i neste, og dermed var også Madeléne ute av EM. Cecilie tapte første kamp mot en østerriker og det ble heller ikke flere kamper for henne. Det er kort vei mellom vinn eller forsvinn i konkurransejudo. Totalt var det 410 deltakere fra 42 nasjoner som deltok i EM U21 i Oberwart i Østerrike, det sier sitt om at det er mange som er sugne på medaljer. Vi håper juniorene våre retter ryggen og satser for fullt videre framover.

Henrik Reitan fikk en seier i -100 kg i EM U21.
Henrik Reitan fikk en seier i -100 kg i EM U21.