Ippon Cup 2016

Den 17.09.16 ble det fjerde Norgescupstevnet i 2016 arrangert.
Levanger Judoklubb stilte med følgende utøvere:

  • Lavrans Lysne-Ness (3.plass i U18 -90kg)
  • Jonas Leonardsen (upl. i U15 +66kg)
  • Ole Johan Otlo (upl. i U15 -55kg)
  • Oliver Sand (5.plass i U15 -42kg)
  • Mathias Eriksen (5.plass i U15 -60kg)
  • Sander Næssan (upl. i U15 -60kg)
  • Emmeli Ertzaas (1.plass i U15 +63kg)
  • Vilde Helene Brenne (2.plass i U15 +63kg)
  • Elise Bjørås (3.plass i U15 -40kg)

Reiseleder Thor Erik Ertzaas og dommer Tore Brenne dro sammen med 6 av utøverne med fly fra Værnes til Gardermoen fredag ettermiddag. På Gardermoen ventet allerede Lavrans og Jonas, og det ble flytoget til Sandvika. Etter litt om og men fant man til slutt hotellet man skulle bo på (ikke enkelt for bønder på byen)

Mens Thor Erik og Tore sjekket inn alle sammen, fant Jonas ut at han skulle holde en pianokonsert i lobbyen på hotellet, dette til alle gjestenes store fornøyelse. Han måtte fremføre flere ekstranummer. Etter hvert kom også Tommy Leonhardsen til hotellet, etter å ha rigget opp til live-streamingen av Ipponcup tidligere på kvelden.
Lørdag var det avreise til Nadderudhallen. Der ble man møtt av Ole Johan og mor Evelyn Otlo, de hadde kjørt hele vegen. Stevnet hadde 187 deltakere fra Norge og et lite antall svensker fra to forskjellige svenske klubber.

På dommersiden fikk vi utmerket hjelp av levanger Judoklubb sin egen Henrik Reitan – ikke bare er han en topp utøver, men han er også en dyktig dommer. Henrik er nyoperert i ett kne og kunne ikke delta selv. Jobben som dommer klarte han såpass bra at han fikk lov til å være mattedommer på en av finalene på slutten av dagen.

Levanger Judoklubb sin utøverne kjempet bra på matten, men ikke alle utøverne var like fornøyd med sine resultateter; løsningen blir å trene mer mot neste stevne. Levanger Judoklubb fikk med seg et gull, ett sølv og to bronsemedaljer. Ippon gjorde stor stas på utøverne som kom seg til finalene, lyset i hallen ble slått av og det ble brukt spotlys på de som deltok i finalene, de ble presentert og det ble spilt heftig musikk. Flott, Ippon!

Etter stevnet ble det felles middag på Egon sammen med Stord og Gausel judoklubber.

Hjemturen var kanskje det som ble det mest spennende, på Værnes var det tett tåke og tilnærmet null sikt. Flyet landet som ett av få fly på Værnes denne ettermiddagen (etter å ha sirklet i 45 minutter for å vente på hull i tåken). Namsos JC fikk lov å lande på flyplassen i Östersund i stedet for Værnes!

Vi vil få lov å takke ungdommene for en eksemplarisk oppførsel på turen, det eneste var at Pokemon Go var mer spennende enn å passe på egen bagasje!