Gull og opplevelser i Nederland

Emmen – Drentse Open

Fredag 7. oktober dro en tropp fra Levanger til Nederland for å delta i to store judostevner. Levanger stilte med fem utøvere: Lavrans, Jonas, Sander, Emmeli og Ragnhild og en del supporter-foreldre. Fra flyplassen i Amsterdam reiste vi videre med leiebiler sammen med Trondheim Judokwai. Turen gikk først til Emmen for å delta på Drentse Open. Etter to lange timer i bil ble det innveiing og en noe sen middag på McDonalds. Overnattingen var på en campingplass noen minutters kjøretur fra hallen.

Drentse Open var for oss trøndere et stort stevne. Med 12 matteareal og 900 deltagere fyltes hallen opp raskt.
1

Totalt 12 matteareal og 32 dommere på matta samtidig

Etter mange gode kamper og mye ny erfaring endte Levanger opp med en bronsemedalje til Lavrans. Etter stevneslutt ble det pizza, før vi tok fatt på kjøreturen til Alkmaar.

2

Levanger sine utøvere: Sander, Jonas, Lavrans, Ragnhild og Emmeli sammen med regiontrener Johnny Roaldseth. Trondheim Judokwai sine utøvere: Gustav Brovold, Iselin Tiller, Filip Banach, Benjamin Myrvold og Brage Brataas

Alkmaar Open

Alkmaar Open var et litt mindre stevne, med totalt 8 matteareal og 700 deltagere. En del av deltagerne var de samme fra dagen før, men det var også mange nye motstandere. Levanger fikk gode resultater. Jonas og Sander fikk hver sin syvendeplass og Lavrans fikk gull, til tross for at han gikk i +90, en klasse over sin egen.

Gull til Lavrans i +90 kg                                    Oppvarming             

 

Dagen ble avsluttet med en rolig middag på «Mojos», etterfulgt av en tur innom iskrembaren rett ved hotellet.

Mandag 10. oktober tok vi fatt på hjemreisen. Bilturen startet kvart over seks, i håp om å slippe unna den verste rush-trafikken inn mot Amsterdam. Deretter ble det to flyturer før vi var hjemme i Trøndelag.

Alt i alt en veldig bra tur, der alle er blitt mange erfaringer rikere. Her i Norge arrangeres stevner med data med tilhørende dataprogrammer. Begge disse stevnene ble gjennomført på «gamlemåten». Vi ble imponert over at så store stevner som dette gjennomføres uten data!

Takk til Trondheim Judokwai for en fin tur, og ikke minst en stor takk til Johnny Roaldseth og Erlend Brovold for fantastisk coaching av utøverne, ikke bare sine egne, men også for Levanger-gjengen! Vi håper på flere slike turer i framtida!

– av Ragnhild Holbø