Nordenfjeldske 2016

Det tradisjonelle stevnet Nordenfjeldske ble gjennomført Lørdag 26.11.2016 i Namsoshallen. Arrangør Namsos Judo Club får skryt for sin tekniske gjennomføring, og den fine stemningen i hallen.

lineup-img_20161126_095933

Fem klubber hadde funnet veien til Rock City:  Stålkameratene Judo fra Mo i Rana, Namsos Judo Club, Levanger Judoklubb, Trondheim Judokwai og Nidaros Judoklubb. Barn og ungdom i alderen 7 – 17 år fikk møte, og så langt det var mulig ble de satt opp mot motstandere i tilsvarende vekt, alder og kamperfaring.

Fra Levanger judoklubb stilte to jenter og elleve gutter. Ni jenter og sju gutter av disse deltok i barneklassene, og totalt elleve deltok i U15 og U18. Det var altså flere av våre tøffe barn som deltok i ungdomsklassene også. En liten gruppe overnattet i hallen, for å hjelpe til med det tekniske fredag kveld, mens de fleste kom kjørende opp fra Innherred lørdag morgen. Fangsten denne gangen ble fem gull, tre sølv og tre bronse, noe vi sier oss veldig fornøyd med.

I Judokarusell Midt deles det ut statuett til de utøverne som deltar i alle tellende stevner i regionen. I år var det disse stevnene tellende: Innherredstreffet 1 i Levanger, Rostencup i Trondheim og Nordenfjeldske i Namsos. Hele 39 judoka fra regionen hadde gjennomført alle tre stevnene, og ble belønnet med en flott statuett til peishylla hjemme.

Arrangøren Namsos Judo club rapporterer: Stevnet ble delt i 2, første del var for barn under 13 år (U11 og U13) og andre del for dem mellom 13 og 18 år (U15 og U18). U11 og U13 hadde kamper på to mattearealer (kl 10:00 – 11:30) og U15 og U18 på ett kampareal (kl 12:15 – 14:15). Totalt ble det kjørt 119 kamper med til sammen 83 utøvere. 54 av disse utøverne var under 13 år.

Levanger Judoklubb sin styreleder, Tore Brenne hadde jobben som hoveddommer. Fra Levanger Judoklubb var Markus Leonhardsen, Ingebjørg og Ragnhild Holbø med som dommere. Med seg på matta hadde han også to helt ferske dommerspirer fra Namsos, og Tore får skryt fra arrangøren for å skape en en god og trygg arena for ferske dommere. Det er viktig med tanke på rekruttering av nye dommere.