Årets første jentesamling

25 jenter i alderen fra 7 til 14 år deltok på den første jentesamlingen i Judoregion Midt, fredag 1 til søndag 3 mars 2019.

Trener var Birgit Ryningen fra Trondheim Judokwai. Hun har 3.dan og er utdannet trener 2. Hun var selv konkurranseutøver på begynnelsen av 2000-tallet, med 5 NM gull og 1 nordisk gull i 2002. Hun har trent judo i alle verdensdeler og er leder i Judo For Fred. RYningen har vært trener for gatebarn og barnehjemsbarn i Kabul flere ganger.

Målet for samlingen var å motivere jenter til å fortsette med judo samt å bli bedre kjent med jenter fra andre klubber.

Første treningsøkt var i gang klokken 19.00 og etter en og en halv time med judo, ble det en rask dusj og kveldsmaten som var taco. Etter dette var det fri lek og moro og det var tydelig at man hadde energi igjen. Når klokken nærmet seg 23.30 var det på tide å få alle til ro, ikke like enkelt for alle.

Klokken 8.30 var alle oppe og klare for frokost. Allerede klokken 10 var treningsøkt nummer 2 i gang. Alle jentene syntes den var litt for kort. Så etter en liten lunsj, gikk vil alle ned til Trønderhallen hvor bassenget ventet. Været var ikke det beste med kald vind og sludd, men jentene klaget ikke. I svømmehallen var det satt opp en hinderløype som ble svært så populær, men de jevnaldrende gutta som trodde jentene skulle bli en lett mach å få fjernet, fant raskt ut at jentene erobret hinderløypa. Til gjengjeld fikk alle andre også slippe til etter tur. 

Hjemveien ble også noe slitsom og det passet god med et bedre måltid. Etterpå var det ny økt og det var flott å se hvordan de sto på til siste slutt. Jeg vil tror det det var en del slitene jenter som ble hentet på kvelden.

Tusen takk til alle jentene, Birgit, Tone og Torill for en aktiv og flott samling!

Hilsen fra Evelyn G. Otlo, for arrangørklubben Levanger Judoklubb