Scandinavian Open

Søndag 26. september deltok vår dyktige BJJ trener Jonas Kvernrød og talentfulle Kacper Chlebicki på Scandinavian Open i Oslo. Stevnet er av det veldig populære slaget, og de var godt over 300 registreringer som skulle braske sammen over 2 dager (noen deltok begge dagene). Lørdag var det med gi (drakt) og søndag no-gi (uten drakt).

For de som ikke kjenner til Jonas, så har han, sammen med Magnus Eliassen, vært hovedtrener for partiet brasiliansk jiu-jitsu (BJJ) i klubben. Klubben er enormt heldig og takknemlig for at vi har såpass kapable og energiske trenere. Sammen med Mats Andreas Giske, så legger de ned et godt stykke arbeid for å sementere et gode treninger for nybegynnere og viderekommende.

Jonas deltok i purple-brown-black adult -91.5 kg. For de som er mest kjent med judo, så deles BJJ konkurranser inn i beltegrader, eller erfaring, i tillegg til vektklasser og alder. Du kan for eksempel bli verdensmester i lilla belte. Det gjør det terskelen for nybegynnere å begynne å delta i konkurranser lavere, ettersom de møter utøvere på eget erfaringsnivå. Det finnes også inndeling i alder for voksne. 30-35, 36-40 osv, og belter innenfor disse igjen.

Men dette hjelper ikke for Jonas. Han deltok i «advanced», eller de med mer enn 5 års erfaring. Og det ble en riktig så tøff batalje. Gruppa bestod av 4 deltaker, men det var uansett cup-system. I første kamp var det innmari jevnt, og Jonas lå under såvidt under på poeng, og måtte jage. Noe som motstanderen Viljar Tangstad fra Bergen Grappling utnyttet og kunne være mer defensiv. Men Tangstad ble for defensiv og etter advarsler fra dommeren, så Jonas en åpning og fikk satt en triangle (sankaku-jime) fra closed guard til submission.

Kacper med sankaku-jime på siste trening.

I neste kamp, som ble en klassefinale, så møtte Jonas en utøver fra Frontline Academy i Oslo, registrert som «The Kid Kian». Her ble resultatet snudd, og Jonas måtte gi tapt på submission.

Kacper var i aksjon samme dag i klassen white adult -61.5 kg, med 5 deltaker og cupsystem. I første kamp møter Kacper Pushti Rahmani, fra Sarpsborg chi. Kacper har dagen og vinner med hele 17-2 i poengforskjell. Neste kamp er klassefinale mot Elias Omberg fra Next Generation Fredrikstad. Finalen blir en neglebiter, 1-1 i advantage, og Kacper vinner med knappest mulig margin – dommeravgjørelse. Gull til Kacper!

Kacper i finalen

Med to medaljer så endte LJK opp på en 15. plass, som må sies å være vellykket med bare 2 detakere. Og det er godt utøverne å endelig kunne konkurrere igjen. Og til sist må vi reklamere for det meget gode nybegynnerkurset i BJJ. Det er et kurs som passer for alle over 16 år, uansett om du er i god form eller ikke. Det er en fantastisk måte å bli kjent med, og forstå både kampsport og et meget fungerende selvforsvar. Uten å bekymre deg for skader.

Kacper og Jonas hadde restitusjonstrening på torsdag, og terpet blant annet på nedtakninger.