Endelig Sundsvallscup igjen

16. desember reiste «sekreteriatet», sammen med sine barn, Namsos og Nidaros Judoklubb til den tradisjonsrike Sundsvallscupen. Og norbaggarna kom tilbake med masse gode opplevelser og medaljer. 7 gull, 11 sølv og 6 bronse tilsammen

Sekreteriatet er selvsagt en hentydning til de foreldrene som var med på turen; Trond Myhrås, Knut Morten Røstad, Anders Fostad, Anders Pedersen og Tor Odd Aasberg. De har vært uvurderlige med sin innsats på stevner og arrangementer klubben har hatt de siste årene, og er utrolig viktige og flotte å ha med på tur til Sverige.

Men dette handlet først og fremst om barna og ungdommen. Fra Levanger var det 11 deltakere, Robiel Biru Agiz(gull i -66 elite), Marius Sundby(sølv i U18 -81 elite, gull i U15 +73), Torjus Ertzaas(4. plass U18 -81), Amalie(gull), Peder Fostad(gull), Yaroslav Verhnatskii(bronse), Bendik Myhrås(sølv), Heorhii Vehrnatskii(sølv), Even Smedgaard(bronse), Einar Fostad(sølv), Leo Nikolai Tofte Aasberg(4. plass), Mikkel Gran Langfjæran(gull). Litt av en medaljefangst med hele 5 gull, 4 sølv og 2 bronse!

Selve stevnet var veldig stort og hadde tilsammen 343 registreringer. Det vil ikke si det samme som 343 deltakere, ettersom noen deltakere, sånn som Marius, går i flere aldersklasser. I tillegg registreres coacher og de som bare deltar på treningssamlingen. Det var uansett mange kamper, de siste var ferdige i 19-tida. Så vi så oss nødt til å dra før det og spise pizza og handle godis.

Det var mange minneverdige matcher. Robiel hadde mange tøffe bataljer i sin klasse og viste igjen hvilken eminent kontringsutøver han er, med en evne til å kaste til begge sider. Marius var som vanlig nesten helt overlegen, og i likhet med landsstevnet utrolig farlig i ne-waza. Nesten helt overlegen, men i 1 kamp i U18, så glapp oppmerksomheten, og Namsos egen Odin Espås Stenkløv vant på ippon. Det resulterte i den mest avansert medaljefordelinga på stevnet, der 3 utøvere i pulja hadde like mange poeng, og hadde innbyrdes seire over hverandre. Vinneren ble Kalle Lövdin, fra Vilhelmina Judoklubb, på minst brukt kamptid.

På søndag var det treningssamling med. Opprinnelig 3 økter, men oss fra Trøndelag tok oss tid til bare 2. Den første økta startet allerede klokka 07:30, før frokost. Den andre 10:30, med frokost i mellom. Dette var nok uvant for de yngste deltakerne, men de holdt ut! Første økta var med Joakim Dvärby(5. plass i VM 2013) og var dedikert ne-waza. Dvärby viste en populær vending fra mage, og resten var randori. I økt nummer to var det Mia Hermansson, som viste ko-uchi gari og sumi gaeshi fra «georgisk» grep, og påfølgende tachi waza randori. Mest minneverdig fra treningssamlinga var vel et imponerende comeback av Knut Morten, som likegodt tok med seg judodrakten og orangebeltet sitt over grensa.

Robiel med o-soto gari fra sode-grep.
Torjus med o-uchi gari til ippon
Marius med tani o-toshi mot puljevinner Kalle Løvdin