Kald, men flott 17. mai

Selv om 17. mai var en kald opplevelse, fant flere medlemmer fram varmt undertøy og mønstret opp i judo-bunaden. Hardhausene som møtte opp fikk seg en skikkelig god og applauderende økt med yakusoku geiko.

Det ble også første gang på 51 år uten at Alf i gikk i et judo-tog, en eller annen plass i verden. Det er hvis vi ikke regner med under covid da. Men vi får bare anta at Alf kledde seg opp og gikk ett par runder i stua heller. Selv under hans år i Libanon, klarte ikke Alf å holde seg unna judo-drakten. Sammen med Oddbjørn Toften, fra Sortland, holdt Alf judo-oppvisning på grunnlovsdagen for norske og ghanesiske soldater på Steinmyra stadion. Toften hadde blitt gradert av Alf til 3. kyu i Bodø, og uavhengig av deres forhold, så hadde Toften også søkt seg til Libanon, hvor han da ble gjenforent med Alf. I år har dessverre det ene kneet til Alf blitt så dårlig, at det hadde ikke vært mulig å gå gjennom toget.

Helt siden 1972 har 17. mai tog og Levanger Judoklubb er en tradisjon de fleste kjenner igjen. Mange kjenner nok til traktoren og henger. Men noen husker kanskje enda bedre Alf sine platåsko fra det aller første toget klubben deltok i.

Mange 17. mai-toget har gått siden 1972, og kanskje den største endringen, er påfunnet med å kaste hverandre i toget. Første forslag var å dra med noen matter og slenge rundt på hverandre på asfalten. Men det ble heldigvis forkastet. Dernest var det noen på begynnelse av 80-tallet som kom på å bruke en lastebil. Dette varte i ett par år, til Halvard Skogmo kom inn som leder for klubben i 1984. Han hadde en henger som klubben kunne låne, og kjørte selv traktoren gjennom toget. Halvard donerte etterhvert hengeren til klubben.

Siden har mange barn, og av og til noen voksne, slengt seg rundt på denne hengeren. Det er nemlig den samme hengeren som vi bruker den dag i dag. Med noen mindre modifikasjoner og reperasjoner. Den største reperasjonen skjedde nok under selve toget en gang på 2000-tallet. Da ble staget på bakhjulene ødelagt, og stod helt i stå. Hengeren måtte nød-repareres midt i toget, og med nød og neppe så ordnet det seg.

Noen bilder fra årets innsats: