TO BRONSEMEDALJER I SENIOR-NM TIL HENRIK REITAN

Søndag 5.10. var det seniorklassenes tur i NM i Sande. Henrik Reitan gikk til semifinalen i -90 etter to seire og ett tap. I semifinalen møtte han Mohammad Reza fra NJJK. Dette ble en meget hard batalje der Reza gikk av med seieren. Resultatet ble dermed bronse til Henrik. Finalen mellom Mohammad Reza og Lars Christiansen, Sande, ble vunnet av sistnevnte.
Deretter var det åpen klasse som stod for tur. Henrik kom i en tøff innledende gruppe med blant annet gullvinnerne Lars Christiansen og Alert Holtman, -100. Oslo JK. I første kamp fikk Henrik revansje mot Christiansen og vant med ippon på et armbend. Neste kamp ble det seier mot Johannes Tønnesen, Larvik, og deretter kamp mot Alert Holtman. Henrik kjempet overbevisende mot rutinerte Holtman og klarte å gå i ledelsen med en yokoskåring i siste minutt. Skåringa ble imidlertid først underkjent og kom ikke på tavla. Dermed ble Henrik litt for dristig og ble kontrert av Holtman, som fikk ipponskåring. Henrik kom til semifinalen og møtte her Mohammad Reza igjen, men måtte nok en gang finne seg i tap mot Reza. Tap i semifinale gir likevel bronse og dermed var medalje nummer to i senior sikret.

NM senior: Bronse i både -90 og åpen klasse til Henrik Reitan.
NM senior: Bronse i både -90 og åpen klasse til Henrik Reitan.

-Jeg er inne i en hard treningsperiode og føler at jeg har litt lite overskudd, forteller Henrik. Selv om jeg kunne ønsket meg edlere valør på medaljene, er jeg fornøyd med det jeg fikk til i kampene i dag, sier 19-åringen, som deltar i VM i Miami om tre uker.
Ingebjørg Holbø var LJKs andre seniordeltaker. i klassen -63  møtte hun rutinerte motstandere og måtte finne seg i å bli uplassert. Hun gikk imidlertid flere gode kamper og viste at hun er på rett vei.

Åpen klasse: Det ble en meget spennende kamp mellom junioren Henrik Reitan (hvit) og den rutinerte Alert Holtman, der sistnevnte vant klassen.
Åpen klasse: Det ble en meget spennende kamp mellom junioren Henrik Reitan (hvit) og den rutinerte Alert Holtman, der sistnevnte vant klassen.

Resultater:
http://live.judo.no/2014/nmsande/