GOD INNSATS I VÅRSPRETTEN

Av Tommy Leonhardsen
Det har tidligere vært en tradisjon at Levanger Judoklubb har besøkt judoturneringen «Vårspretten», som er i regi av Oslo Judoklubb.
Etter et opphold var nå LJK på plass igjen, med et tjuetalls deltakere i U13, U15 og U18. Vi hadde også med en deltaker fra Snåsa judoklubb. Bussen gikk fra Levanger fredag ved lunsjtider, og vi var på plass på Bøler skole før klokken ti på kvelden, og de ivrige judoka kom raskt til ro. Før midnatt, i det minste.

Lørdag morgen rant allerede halv sju, når reiseleder Næssan sin telefonalarm gikk av. Etter en bedre frokost, medsendt av den alltid pålitelige Johnny var det prøve-innveiing for U15-klassene, mens konkurransene i U13 kom i gang allerede 09:15. Oslo judoklubb valgte å kjøre turneringen manuelt, og det var tidvis litt tendenser til panikk når utøvere fikk på feil kampbelte, men arrangøren klarte å ro seg inn. Levanger Judoklubb vil varmt anbefale å bruke all funksjonalitet i programmet Judoshiai, for knirkefri gjennomføring av judomesterskap.

En blid gjeng som kan være godt fornøyd med innsatsen i Vårspretten.
En blid gjeng som kan være godt fornøyd med innsatsen i Vårspretten.

Utøverne våre gjorde en flott innsats, og stillte med godt humør på denne sosiale og fine tilstelningen. Emmeli Ertzaas må nevnes spesielt, siden hun deltok i både U13 og U15, og tapte ikke en eneste kamp! Videre fikk Thomas Wikdahl bronse i U15-50, og vår medbrakte Snåsning, Oddvin Kjenstabakk klarte å lande sølv i U15-60. Våre U18-deltakere gjorde det også bra, selv om det var litt få deltakere i klassene. Sander Sunde Breding var veldig fornøyd med sin sølv i U18-73, og Markus Leonhardsen tok gull i U18-90. Sistnevntes kamper varte til sammen under ett minutt. Oppkjøringen mot Norgesmesterkapet ser i så måte ut til å ha vært vellykket for våre U18-deltakere.

Stevneåpning.
Stevneåpning.

Lørdag kveld var det litt sightseeing i tigerstaden, og våre judoka fikk med seg vaktskiftet på slottet og mye annet fint. Middagen var på den amerikanske kjederestauranten TGI Friday’s. De serverte som alltid utmerket mat. TGI spanderte også gratis brus til barna, med gratis påfyll. Det kan man slå fast var en stor hit!
Planen var å sove i hallen og returnere søndag. Utøverne stemte over det og valgte nattkjøring hjem. De tøffe sjåførene John-Olav Breding og hjelpesjåfør Håvard Næssan tro til, og etter en rask pakking var vi på vei hjem til Trivelige Trøndelag. Allerede neste helg er Levanger Judoklubb i det varme sør igjen, for å måle krefter med de beste i landet, i Norgesmesterskapet i Judo i Sandnes.

 

RESULTATER

UJ15 -52kg
1             Emmeli Ertzaas, Levanger
2             Emily Krogh Nashat, NJJK
3             Ylva Bekkevold, Nesodden

UG15 -38kg
1             Mansur Abubakarov, NJJK
2             Jamal Yahia, NJJK
3             Nicolai Ystanes Andersen, Ippon
3             Miguel Chencilla, NJJK
5             Kristian Rabben Baurz-Holter, Ippon
5             Egilsten Pius, NJJK

UG15 -42kg
1             Victor Røed, NJJK
2             Magnus Rabben Bautz-Holter, Ippon
3             Aleksander Wilhelmsen Breiby, Slemdal
3             Vakha Elimkhanov, Nesodden

UG15 -50kg
1             Petter Totorp, Slemdal
2             Elias Larsen, Oslo
3             Thomas Edmund Wikdahl, Levanger
3             Sander Næssan, Levanger

UG15 -55kg
1             Vebjørn Dahle Skaara, Sandefjord
2             Herman Røysi, Ringerike
3             Nicolai Sikora, Go Dai JC
4             Sigurd Wirgenes, Sandefjord

U15 -60kg
1             Baltazar Hemmerle, Sandefjord
2             Oddvin Kjenstebakk, Snåsa
3             Casper Hemmerle, Sandefjord

U15 +66kg
1             Hamza Khan, Oslo (2 DELTAKERE/BEST AV 3 KAMPER)

U18 -60kg
1             Simon Femdal, Kråkerøy   (2 DELTAKERE/BEST AV 3 KAMPER)

U18 -73kg
1             Erlend Femdal, Kråerøy
2             Sander Sunde Breding, Levanger

U18 90kg
1             Markus Leonhardsen, Levanger
2             Hamza Khan, Oslo