SØLV TIL REITAN OG KVÅLE I NM

Søndag 22.3. var det seniorenes tur til å konkurrere i Sandnes. Levanger Jk stilte med fire utøvere og resultatet ble tre sølv. Henrik Reitan sørget for to av medaljene, i -100 kg og i åpen klasse. Egil Kvåle tok sølvmedalje i +100 kg. Kvåle slo gullvinner Glenn Skogmo (Sande SK) i innbyrdes oppgjør, men på grunn av poenglikhet gikk gullet til Skogmo etter reglene om deltakerens vekt. Henrik Reitans hardeste konkurrent var på forhånd ventet å være Alert Holtman, Oslo Judoklubb. I -100 kg ble det som fryktet tap mot Holtman. Reitan og Holtman møttes seinere i innledende pulje i åpen klasse, og her var ikke Henrik snauere enn at han tok revansje og beseiret Holtman, først ved å skåre waza ari på kast og deretter ved å avgjøre kampen på ippon med armbend. Reitan og Holtman møttes deretter i finalen, i en kamp som av mange ble betegnet som stevnets mest spennende. Etter fullgått tid var det ennå ikke kommet til noen avgjørelse, og dermed fortsatte kampen med golden score. Både Reitan og Holtmann kjempet innbitt for å hale i land seieren, og etter totalt over sju og et halvt minutts kamp slo Holtman til med en ipponskåring på kast.

Sølvgutter: Egil Kvåle, +100 kg og Henrik Reitan, -100 kg og åpen klasse.
Sølvgutter: Egil Kvåle, +100 kg og Henrik Reitan, -100 kg og åpen klasse.

Lars Erik Bjørås (-73 kg) og Ingebjørg Holbø (-63 kg) deltok også, men nådde ikke opp til plassering. Sandnes Judoklubb kan være meget godt fornøyd med gjennomføringa av NM, og Levanger Judoklubb vil forsøke å følge opp dette ved neste års NM i Trønderhallen. Resultater