TOK MEDALJER I BODØ BARENTS JUDO CUP

Av Tommy Leonhardsen
En liten gjeng med judoka forlot Verdal med kurs for Bodø fredag morgen den 5. juni. Finværet dukket opp det øyeblikket man passerte fylkesgrensen, en kjapp rastepause i Mosjøen måtte til.

Her er teamet i et lite «Reservoir Dogs»-øyeblikk ved Rema 1000 i Mosjøen. Martin ropte «Oooost», slik at alle skulle smile bredt.
Her er teamet i et lite «Reservoir Dogs»-øyeblikk ved Rema 1000 i Mosjøen. Martin ropte «Oooost», slik at alle skulle smile bredt.

Etter kun 9 og en halv times kjøring og litt intens leting var utøverne veid inn, og vi tok inn på Geitvågen Camping, halvannen mil nord for Bodø. Enkel, men grei standard på campinghytta.

Flott område, med to tidevanns-bassenger som nok kommer opp i badetemperatur litt senere på sommeren.
Flott område, med to tidevanns-bassenger som nok kommer opp i badetemperatur litt senere på sommeren.

Litt før klokken ni lørdag morgen var det lineup, og normale mengder datakrøll for arrangøren. Inez gikk opp og ned på kamplista som en JoJo.
Nr3

Martin kom seg på Lineup, mens Markus, Lavrans og Inez chilla på tribunen. Helt til Inez dukket skulle ha FØRSTE kamp på tatami to! Vill panikk, men det viste seg å være en datafeil.

Lavrans gikk i U18-81, og det var seks deltakere i klassen. Det ble to puljer, og Lavrans gikk videre til finale fra sin. Her tapte han for Markus Lambacka fra Finland, men endte opp med sølv og ti poeng i Norgescupen!

Inez gikk i U15+63, og det var kun to deltakere. Inez fikk en smell i nakken i første kamp, og tilbrakte de neste tre- og en halv timene på Sykehuset Nordland, for CT-scan og undersøkelser.

Markus & Martin var de to eneste deltakerne i sine klasser, U18-90 og U18+90 henholdsvis. De ble derfor slått sammen, og det ble best-av-tre som avgjorde. I første kamp vant Markus med holdegrep. I andre kamp scoret Martin en Waza-ari mot Markus, men kastet endte i bakkekamp, hvor Markus fikk inn en kveling. God innsats fra begge utøverne her, men det er langt å kjøre for å møte hverandre.

Lørdag kveld hadde vi vurdert kinobesøk, men siden Inez var skadet kjøpte jeg inn noen brettspill. Spillet «Dominion» var både populært og morsomt! Inez hadde vel rekorden i flest poeng, mens Martin vant «Fornøyd med å ha slått Tommy i strategispill»-prisen for 2015. Spillet «Kokkelimonke Reise» framkalte også mange latterbrøl, og usannsynlig morsomme forklaringer på merkelig ord.

Nr4

Inez har fått en dose Voltaren etter skaden, og er med på det kule spillet «Dominion». Martin hadde ny telefon, og den var vanskelig å legge fra seg.

Etter strategispill-rundene letnet været igjen, og de tre guttene fikk med seg midnattssola over Landegode.
Nr5

Søndag morgen trillet vi tilbake til Trivelige, Regnfulle Trøndelag etter en stort sett fin helg i Bodø.

Sølv til Lavrans i U18-81 og gull til Markus i U18-90.
Sølv til Lavrans i U18-81 og gull til Markus i U18-90.