FULL POTT FOR LEVANGER JUDOKLUBB I IPPON CUP

Av Tommy Leonhardsen
Fire deltakere fra Levanger Judoklubb deltok på årets Ippon Cup i Nadderudhallen. Lavrans Lysne-Ness (U18-90), Markus Leonhardsen (U18-90) og Jonas Levi Leonhardsen (U15-60) kom til Oslo med Norwegian, og overnattet på Thon Hotel Europa, som ligger kun et steinkast fra Slottet. Siste utøver, Henrik Reitan studerer for tiden i Oslo, og kom, som hans vane er, til stevnet i absolutt siste liten.

Lørdag morgen inntok utøverne en bedre, om enn kortvarig frokost før T-banen brakte oss til Nadderud. Dommertruppen fra Levanger var med samme T-Bane, og var behjelpelig med å vise veien til hallen. -Følg etter de som ser ut som de vet hvor de skal, rådet jeg mine utøvere til. -Det er ikke alltid du kommer dit du planla, men ofte kan du komme til et sted som er mye mer interessant

(Fritt etter Long, Dark Teatime of the Soul, Douglas Adams)

Oppvarming før stevnet
Oppvarming før stevnet

Turneringen startet med U18-klassene. Markus og Lavrans møtte hverandre i første kamp, og her var det Lavrans som trakk det lengste strået og vant med Ippon på holdegrep. Både Markus og Lavrans slo den tredje utøveren i gruppen, som var fra Fredrikstad kampsportklubb. Det var harde, krevende kamper – utøveren fra Fredrikstad var ingen walkover. Det endte altså med fortjent gull og sølv til Levanger judoklubb i U18-90. Så var det U21, finaler og premieutdeling. Ippon Judoklubb prøvde å skape litt stemning i hallen. De delte ut «clappers» til en del unge publikummere, noe som høynet støynivået ganske bra. Når det var finaler samlet finalistene seg bak et teppe, lyset i salen ble dempet og en følgespot fulgte dem til matta. Dette skapte god stemning og blest om finaledeltakerne, og fokuserte applaus og tilrop til disse kampene. Arrangørene burde vist mer omhu i låtvalg på innmarsjen; det var flere tekster som var upassende i denne sportslige sammenhengen, selv om musikken i seg selv var tøff og kul.

Få inn rotasjonen, formaner storebror
Få inn rotasjonen, formaner storebror

Etter premieutdelingen var det en lang pause, før U15 kom i gang. Det var opprinnelige mange påmeldte i U15-60, og tre i U15-66. På stevnet møtte bare totalt tre utøvere opp,

Gode judovenner - Jonas Levi Leonhardsen (sølv) og Brage Brataas (gull) i U15G-66
Gode judovenner – Jonas Levi Leonhardsen (sølv) og Brage Brataas (gull) i U15G-66

og -60 og -66 ble slått sammen, slik at det ble en gyldig gruppe i Norgescup-sammeheng. I sin første kamp tapte Jonas, når han feilet på et offerkast, og selv landet på ryggen. Motstanderen fra Romerike Judoklubb trengte ikke gjøre noenting, og fikk en billig seier her. Før neste kamp hadde storebror Markus drillet på rotasjon i kastet, og etter ett mislykket forsøk fikk Jonas til en flott feeing, og motstanderen fra Trondheim Judokwai traff matta så hardt at han spratt litt. I gruppens siste kamp slo utøveren fra Trondheim utøveren fra Romerike, og det ble three-way-tie. Da er det vekt som avgjør, og Jonas veide 200 gram mer enn utøveren fra Trondheim. Jonas endte dermed med sølv. Treneren for Trondheim Judokwai kom over etter kampen og gratulerte Jonas, med det treneren mente var Gull – Jonas hadde jo slått gullvinneren. Videre inviterte treneren vår ungdomsgruppe til å komme på noen treninger i Trondheim, for å få litt mer varierte motstandere og teknikker til begge klubbene.

Lørdagen ble avsluttet med senior, og Henrik Reitan gikk ikke overraskende av med seieren i Senior H-Åpen. Det var ingen motstandere for Reitan i hans års- og vektklasse, så denne klassen ble laget for at han skulle få noen kamper i det hele tatt.
Kampskjema og resultatliste her

Tre fornøyde medaljevinnere på Ippon-Cup i Nadderudhallen
Tre fornøyde medaljevinnere på Ippon-Cup i Nadderudhallen
Lørdagskvelden ble avsluttet med en bedre middag på TGI Friday's
Lørdagskvelden ble avsluttet med en bedre middag på TGI Friday’s