SØLV TIL MARKUS LEONHARDSEN I 830-CUP

Av Tommy Leonhardsen

Tre judoka fra Levanger Judoklubb tok turen til årets 830-Cup. Markus (U18G-90) & Jonas Leonhardsen (U15G-60), og Martin Rønning Aune (U18G+90)

Utøverne fløy ned på ettermiddagen, mens lagleder kjørte fra Verdal ved lunsjtider, og møtte dem på Gardermoen. Etter en lett middag på McDonald tok utøverne en kjapp snøballkrig(!) ved Kongsberghallen, før vi sjekket inn på overnattingen i samme hall. Både Trondheim Judokwai og Namsos Judoklubb overnattet i samme hall som oss. Totalt var det ca 100 utøvere på 830-Cup.

Sølv til Markus Leonhardsen i U18+90.
Sølv til Markus Leonhardsen i U18+90. Foto: Christian Wolff

Jonas Leonhardsen sin gruppe besto av seks fra U15-60 og en fra U15-66.
Her gikk Jonas greit i sin første kamp, og vant på poeng. Jonas gikk på tap i holdegrep i de to neste. Han gikk derfor ikke videre til medaljekamp. Det virker som om motstanderne går veldig passivt mot Jonas nå, siden de vet han er sterk på kontringer. Her må det trenes både angrep, og bakkekamp UTEN bruk av armbend og kvelinger. Jonas pådro seg to advarsler for sistnevnte.

Markus Leonhardsen og Martin Rønning Aune sine grupper ble slått sammen med to utøvere fra U18G-75. Stor spredning på denne gruppen altså.
Martin slet med raske, dyktige motstandere, men gikk gode kamper. Han dro på seg en del minuspoeng på passivitet, og har nok litt å hente på å arbeide inn noen gode angrep. Det ble ingen seiere på Martin i årets siste Norgescup-stevne.

Markus gikk bra i sine første to kamper, og vant begge på kast. Han tapte sin siste kamp i Ne-Waza mot en brunbelter. Markus slet som vanlig med kondisjon/astmaanfall, og har mye å hente her. Med to seiere og ett tap ble det sølv på Leonhardsen.

Stevnet var fint gjennomført, og de ble ferdig omtrent på planlagt tid.

 Umiddelbart etter premieutdelingen bar det nordover igjen. Etter en bedre middag på Max (hamburgersjappe) i Lier var det straka vegen hjem, og vi var hjemme litt før midnatt lørdag kveld.

Resultater
Video LJKs deltakere