FEM AV FEM MULIGE I SANDE

Av Tommy Leonhardsen
Alle deltakerne fra Levanger Judoklubb som deltok på årets første norgescup-stevne, Fuyu-cup 13.2., tok medalje.

Årets reise var planlagt i samarbeid med Trondheim Judokwai, og vi reiste på samme fly både ned og opp. Levanger judoklubb hadde planlagt reisen fra Gardermoen til Sande nøye, og kom fram lenge før de andre, og inntok en enkel kveldsmat. Våre judoka sov i samme sal som Trondheim Judokwai, og det var god stemning til langt på natt fredag kveld – spesielt blant de yngste deltakerne. De voksne som var med syns lagleder Leonhardsen var litt streng når han jaget de voksne også i seng i god tid før midnatt.

God stemning fredag kveld.
God stemning fredag kveld.

Lørdag morgen var det en kjapp frokost før Sande Sportsklubb sin minibuss tok oss til Sandehallen, hvor stevnet tok sted. Innveiingen var fram til kvart på ti, og stevnet kom ikke i gang før klokken elleve. U18 og Senior var først ut, og vi hadde kun Markus Leonhardsen som deltaker i U18. Hans første kamp endte overraskende nok med tap i ne-waza, mens hans andre kamp endte med at motstanderen måtte på legevakta en tur, etter et skolebok-armbend han ikke rakk slå av fra fort nok.

Sølv til Markus Leonhardsen.
Sølv til Markus Leonhardsen.

Etter premieutdelingen var det endelig tid for våre U15-deltakere. De forskjellige klassene fulgte ikke noe mønster, så her måtte utøverne og lagleder være på vakt. Jonas Leonhardsen var først ut, og vant en kjapp seier i sin første kamp. Det endte med tap i andre kamp, etter at han glemte å frigjøre seg fra holdegrep. «Det skjer ikke flere ganger», ifølge utøveren selv. Emmili Ertzaas ble coached av Markus Leonhardsen, og tok to strake seiere i sin klasse – begge på samme kast. Sander Næssan brukte litt tid på å «våkne», men hadde noen flotte, høye kast som tok ham til gull. Oliver Sand er hjemmehørende i U13, men deltok her i U15 (Det er kun fra U15 i Norgescup-stevner). Det var harde kamper for den ferske utøveren, men han endte med en hederlig bronse i sin klasse.

Gull til Sander Næssan.
Gull til Sander Næssan.

Både lagleder og utøvere stresset med å komme seg vekk fra hallen, da vi oppdaget at NSB hadde planlagt linjearbeid, og Drammen-Oslo ble kjørt med buss-for-tog. VI forlot derfor lokalet før premieutdelingen; kun Sander Næssan fikk æren av å stå på podiet, siden Næssan var kjørende til stevnet. Vi tok minibussen til Sande stasjon, og toget til Drammen og hadde en kjapp, grei tur til Oslo S. Der så vi at vi hadde god tid, og ungdommene fikk «gjøre Oslo» en halvtimes tid, før vi bokstavelig talt løp til toget pga sporskifte. Etter sikkerhetskontrollen hadde vi drøye halvannen time til flyet gikk, så vi hadde virkelig ikke trengt å stresse med noe.

Stemningen på flyplassen var god, med Levanger, Namsos, Trondheim og Nidaros sine utøvere i fri dressur på rullestoler de fant ved gaten. Det var trette, men fornøyde utøvere som tok veien hjem fra Værnes sent på kvelden, og Trønderne hadde store mengder medaljer i lommene.

Fem deltakere -fem medaljer.
Fem deltakere -fem medaljer.

Resultatlisten:

Markus Leonhardsen U18G+90 – Sølv
Emmili Ertzaas U15J-63 – Gull
Jonas Leonhardsen U15G-60 – Sølv
Sander Næssan U15G-55 – Gull
Oliver Sand U15G-42 – Bronse

Fullstendig resultatliste her