STOREBROR FYLTE 50

Trondheim Judokwai ble stiftet i 1966, og fredag 12.2. hadde klubben invitert til 50-årsjubileum. Klubben er blant Norges eldste. Den første klubben som ble stiftet, var NJJK, i 1960. Når vi kaller Trondheim Judokwai storebror, er det selvsagt fordi klubben er den eldste i Trøndelag, og har hatt stor betydning for utviklinga av judoen i Trøndelag. Levanger Judoklubb ble stiftet i 1972, og hadde Lars Hassel fra Trondheim Judokwai som sin første trener. I 1976 kom Gisle Amundal fra samme klubb og var trener i LJK i fire år.

Hdersmedaljer i ekte tre, slik medaljene i Trøndercup var de første årene. F.v.: Snorre Johansen, Unni Kirknes, Steffen Kirknes, Alf Birger Rostad, Hans Rechsteiner og Johnny Roaldseth. Foto: Marlene Roaldseth.
Hedersmedaljer i ekte tre, slik medaljene i Trøndercup var de første årene. F.v.: Snorre Johansen, Unni Kirknes, Steffen Kirknes, Alf Birger Rostad, Hans Rechsteiner og Johnny Roaldseth. Foto: Marlene Roaldseth.

Alf Birger Rostad og Snorre Johansen fra Levanger Judoklubb deltok på festen, og hadde selvsagt med gaver. Først fikk kwaiens leder Johnny Roaldseth overrakt en glassvase med inngravering, etterfulgt av hederlig omtale. Deretter ble anledningen benyttet til å gi hedersmedaljer i tre til fire utvalgte. Den som deltok i Trøndercup på 70-tallet kjenner igjen medaljene. -Jeg har laget mange sånne, fortalte Hans Rechsteiner, som var sentral som stevneleder den gangen, og en av dem som fikk medaljen. I 1979 laget Steffen Kirknes den første digitale kampklokka, og fikk sin medalje for dette. Klokka ble sendt rundt på mange av landet stevner i en «amerikakoffert». Unni Kirknes var sentral som dommer i mange år. «Landets beste dommer», sa Alf Birger Rostad, da Unni fikk sin hedersmedalje. Til slutt fikk kwaiens mangeårige trener og leder Johnny Roaldseth sin hedersmedalje. Og Johnny er like gammel som Trondheim Judokwai. Gratulerer!