Human-Etisk konfirmasjonsleir

Lørdag 14.januar stilte Levanger Judoklubb opp for årets konfirmanter fra Human-Etisk Forbund i Eiendomsmegler-1 Hallen.

Fra klubben stilte Lavrans Lysne-Ness, Guttorm Bjørnebo, Vilde Helene Brenne, Emmeli Ertzaas og Tore Brenne. Dette var første samling for konfirmantene og det ble lagt vekt at dette var en bli-kjent samling.

Med oppmøte en halv time før konfirmantene skulle møte opp var det hektisk aktivitet for de fire ungdommene våre med å lete opp, merke og sortere drakter i riktig størrelser – det minnet om et militærdepot med utdeling av uniformer!  Med nesten 60 konfirmanter og foresatte var det rimelig fullt i hallen klokken 1100. Konfirmantene ble delt i to grupper, der den ene halvdelen skulle ha judo og den andre skulle ha om humanisme – og etterpå byttet gruppene roller.
De som skulle på judo ble geleidet til depotet (kjøkkenet) og utdeling av drakter, før det ble det line-up og presentasjon av trenerne og av hva judo er.

Lavrans tok ansvaret for oppvarming, med god bistand fra de andre tre. Deretter ble det «gremlins», bakke-kamp, kast (o-goshi), fallteknikk (der vi fortalte om nytten av dette også i andre idretter) og drop-down seoi nage. Etter to timer ble det avsluttet med krabbe-sura før det var matpause. Etter mat ble det rullert på gruppene og det samme opplegget repetert. Halv fire var øktene over og vi kunne sortere drakter og legge de på plass.

Deltakerne tok utfordringen våre sporty og tok dette på strak arm. Dette var et vellykket opplegg der flere ville prøve seg på både judo og BJJ.

Her er en liten videosnutt fra lørdagens konfirmant-camp.