Feiring av verdens judo-dag

28. oktober er verdens judo dag. Det er fødselsdagen til Jigoro Kano, som mange kjenner til er grunnleggeren av judo. I år falt ikke dagen på en treningsdag, så alle i 4-7 klasse feiret Kano en dag før i stedet. Vanligvis, de siste år, har vi arrangert klubbstevne, men ettersom vi allerede har hatt klubbstevne i høst, så markert vi annerledes.

Det var masse foreldre og søsken tilstede, og Andrea hadde til og med satt opp kiosk på kjøkkenet. Det kunne venner, familie og utøvere meske seg med sjokoladekake, brus og vaffel. Det ble til og med litt til overs, som utøverne måtte se seg nødt til å spise opp.

På treninga fikk barna vise frem Kano sitt favorittkast, uki goshi. Det ble også tid til judo-sura, ne-waza, reaksjonskonkurranse og helt til slutt gremlins, hvor mammaene og pappaene var gremlins.