Basecamp 2016 – Større enn noensinne

Fredag 27. mai var det nesten 60 spente barn og ungdommer i alderen 7 til 16 år som møtte opp i Eiendomsmegler 1-Hallen for å delta på Basecamp 1-2016 (det er bra vi har 25 meter lengde påmattearealet, for 24 meter var fylt opp med utøvere).

PANO_20160528_103356

De ble møtt av en blidspendt Siw Sand som sto for registering (og servering av taco til kveldsmat). Etter registering var det tid for kveldens judoøkt, denne ble ledet av Tore Brenne, godt hjulpet av Robert Lund, Ingebjørg Holbø og Ragnhild Holbø.

Etter line-up var det fotografering av hele gruppen før man begynte med oppvarming. Gremlins som en del av oppvarmingen slår aldri feil. Det var en fin blanding av veteraner (blåbelter) til helt ferskedeltakere (med-bedt av judoutøverne) som fikk prøvd både bakkekamp og kast.

Video: Barna koser seg stort

De mest erfarne utøverne stilte velvillig opp som belteknyttere (vi lånte ut så mange lånedrakter som mulig). Det var som tidligere nevnt lov å be med seg en kompis eller to, og den som stilte med flest gjester var Sunniva Brenne med 8 stykk fra sin klasse.

IMG_3187.JPG

Etter judoøkten ble det skiftet til litt mer uformelt antrekk og det ble servert taco til alle sammen (5,5kg kjøttdeig er nok til cirka 60 personer). Været var på vår side og maten ble fortært ute i stekende sol. Med en gang kveldsmaten var ferdig ble kiosken åpnet og deltakerne begynte å rigge opp madrasser og soveposer. Lys ble slått av 23:30, og klokka 00:15 ble alle telefoner og nettbrett som fortsatt var i bruk beslaglagt, de eldste utøverne fikk lov til å snike seg ut til biljardrommet for å henge der mens de andre prøvde å komme til ro.

P5280064.JPG

Markus Leonhardsen og Guttorm Bjørnebo var brannvakter og kombinerte dette med sitt eget lille LAN-party.

Lørdag 28.05.16 klokken 07:30 ble lys slått på og folk våknet etter hvert til liv igjen. I konkurransen om mest ubehagelige liggestilling ble det delt førsteplass mellom Oliver og Aksel da begge sovnet med overkroppen i sofaen og føttene liggende høyere oppe på bordet (morsom gangart på de to før de kom seg i gang igjen).

IMG_3174.JPG

Frokost og opprydding ble gjennomført før det ble en ny judoøkt, denne gangen uten Robert Lund som hadde vært på nattvakt, denne gangen var det også mulighet til å kaste så mange som mulig på tjukkasen (populært, der de ferske deltakerne fikk testen sine grenser).

På Basecamp har vi det som tradisjon at alle er med på å rydde etter seg, på spørsmål under line-up på slutten ble det spurt hvorfor alle måtte være med å rydde opp, kunne flere svare at det var for at alle hadde vært med på å rote, kloke utøvere! Klokken 12:00 fikk alle lov til å dra hjem igjen(alle sammen fikk med seg et ark der det står når neste Basecamp er og når årets sommerskole er).

IMG_3203.JPG

Klokken 12:30 kunne de ansvarlige (Siw Sand, Morten Sand og Tore Brenne) forlate en judohall som var i bedre stand enn når arrangementet ble startet.