Stor graderingskveld

Torsdag 8. desember gjennomførte Levanger Judoklubb sine sensorer en graderingskveld i EiendomsMegler 1-hallen på Frol. De som skulle graderes var høstens nybegynnere, de litt mer erfarne fra nybegynner-partiet, samt litt oppsamling blant de som har holdt på en stund uten å gradere seg.


img_2796-robertsgruppe
Vi har bestått! Ivrige nybegynnere er nå gradert til gult belte

Sensorene Robert Lund og Ingebjørg Holbø sto for graderingen av de 10 som hadde møtt opp torsdag kveld.Etter litt over en time sa endelig sensorene seg fornøyd, og det ble høytidelig utdeling av beltet våre nybegynnere har arbeidet mot


img_4651-tores-gradering

Forreste rekke f.v. (Alle 4. mon): Emil Nordbach, Sondre Eriksen, Otto Bjørnebo, Torjus Ertzaas, Sunniva Brenne, Helene Kaarina G. Mork og Pernille Ertzaas.
Bakerst f.v.: Sensor Tore Brenne (1. dan), Runa Skjerve Rønning (5. kyu), Tor Erik Ertzaas (4. kyu), Joszef Fekete (4. kyu) og Inger D. Holbø (4. kyu).

Det var en spent gjeng på hele 11 judoka som skulle gradere seg. De yngste var spesielt ivrig etter å få vise kastene først, og denne samme gjengen var også ekstra glad og lettet når de var ferdig med både den praktiske og den teoretiske delen, og kunne ta på seg de nye beltene. Av de 11  som møtte opp til gradering, var det 7 stykker som gikk opp til 4.mon, 1 stykk til 5.kyu og 3 stykk til 4.kyu.

Sensorer var Tore Brenne og Ingebjørg Holbø


gradering-grii-img_2839

Fra venstre: Gunnar Andre S. Skaanes (3. kyu), Lukas Leonhardsen (3. kyu), Emil Westum (2. kyu), Ole Johan Otlo (2. kyu), Guttorm Bjørnebo (3. kyu) med Vilde Helene Brenne (2. kyu) på skuldrene, Markus Leonhardsen (2. kyu) med Emmeli Ertzaas (2. kyu) på skuldrene, Julianne Fiborg (3. mon), Daniel Mattias Gilberg (3. mon) og Ruth Johanne T. Venås (3. mon). Sensor Eirik Lein Strand (2. dan) foran.

På Viderekommende Barn/Ungdom var det også 11 som stilte på gradering. Eirik Lein Strand kunne rapportere at i en gruppe der alderspennet går fra 10 til 18 år er det klart at nivået vil være deretter.
-De yngste fikk god hjelp av de eldste til å huske teknikker, mens jeg pirket en del på den tekniske gjennomføringen og krevde at teknikker ble utført i naturlige bevegelsesmønstre, fortalte han etter graderingen.

Flere av kandidatene viste seg nervøse, noe som er litt sunt i en slik sammenheng. Det viser at det betyr noe for dem. Etter 1 og en halv time sa Strand seg fornøyd, og alle kunne dra hjem med ny farge på beltet.


Totalt var det 32 judoka som gikk hjem med nye grader torsdag kveld:

  • 5. mon: 9
  • 5. kyu: 2
  • 4. mon: 7
  • 4. kyu: 3
  • 3. mon: 3
  • 3. kyu: 3
  • 2. kyu: 5